Udsolgt
Lørdag _17.02.24180 DKK + gebyr

Alessandro Cortini IT + Pamela Angela – UDSOLGT

Episk ambient og melankolske soundscapes fra italiensk mester

Alessandro Cortini er et af de største navne inden for moderne elektronisk musik og er som den eneste italienske musiker nogensinde optaget i Rock n Roll Hall of Fame, for sin medvirken i industrialbandet Nine Inch Nails. En sand stjerne gæster ALICE til februar og omslutter publikum i smukke melankolske, episke ambientkompositioner, der siges at kunne få tårerne til at trille. Pamela Angela åbner aftenen. Koncerterne er en del af Vinterjazz.

Den italienske musiker, producer, komponist og instrumentbygger Alessandro Cortini er en af tidens mest fremtrædende skikkelser inden for moderne elektronisk musik. Han er bedst kendt for sine smukke, melankolske og episke ambientkompisitioner, som vækker mindelser om industrial og 80’ernes elektroniske musik og som nådesløst omslutter lytteren. Cortinis kærlighed til synthesizers og hans afbalancering af mørke stemninger, storslåede klange og pulserende rytmer er unik og gør hans kompositioner på én gang teksturerede og hypnotiske.

Alessandro Cortini er et langvarigt medlem af det ikoniske industrialband Nine Inch Nails, men har som solokunstner været yderst produktiv. Det seneste årti har Cortini udgivet en konstant strøm af sine egne fascinerende værker på anerkendte labels som Mute (Depeche Mode, New Order, Swans m.fl.), Hospital og Important Records. Gennem årene har han samarbejdet med prominente kunstnere som Lawrence English, Merzbow og Daniel Avery, som han udgav mesterværket “Illusion of Time” sammen med. Udover års omfattende verdenturné har Cortini skabt audioinstallationer, leveret lydspor til modeshows for blandt andre Alexander McQueen, Dior og Fendi, og hans musik har medvirket i et utal af film og tv-serier. Cortini blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2020 gennem sit arbejde med Nine Inch Nails, hvilket gør ham til den eneste italienske musiker, der nogensinde er blevet æret med den anerkendelse.

I 2021 udgav Alessandro Cortini i samarbejde med boutique synth-byggerne MakeNoise sin egen, specialdesignede, semi-modulære synth “Strega” (italiensk for ‘heks’). Samme år brugte han Strega til at skabe sit seneste fuldlængde album, “Scuro Chiaro” (Mute), som Pitchfork beskrev som “pitched somewhere between purgatory and the planetarium … consistently managing to thrill and surprise”. Vi er stolte af at kunne præsentere en af tiden helt store stjerner på ambienthimlen, når Alessandro Cortini spiller på ALICE til februar.

Pamela Angela
Pamela Angela er et projekt der har mange fremtoninger – eufori opvejes af konstante afbrydelser og aggression bliver indhyllet i romantisme. Projektet bygger på et samarbejde mellem Mia Ghabarou og Àslaug Magnúsóttir, hvor de i deres fragmenterede sangskrivning trækker på både klassisk musik, elektronik og performancekunst. Deres live optræden er påtrængende og emotionel, en proces hvor materialet gennemgår mange stadier, bliver genbrugt og får nyt liv i nye konstellationer, og som altid tilpasser sig det pågældende rum. Pamela Angela udgav deres debutalbum “OASIS PLAYLIST” (Haunter Records, 2023).

Koncerterne er en del af Vinterjazz 2024 – en landsdækkende festival som finder sted fra 1.-25. Februar. Mere info via www.jazz.dk

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Lørdag _17.02.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Udsolgt180 DKK