Få billetter
Lørdag _02.11.19120 DKK + gebyr

A Tribe Called Red (CA)

Electronic, hip-hop og indigenous music

A Tribe Called Red giver stemme til Canadas oprindelige folkeslag og leverer samtidig et medrivende og aktivistisk mix af elektronisk musik, hiphop, samples og traditionelle instrumenter. Med både indignation og humor bearbejdes kolonialismens traumer af det visionære DJ-kollektiv, der nu gæster ALICE! OBS: Inden koncerten kan du opleve gratis artist talk med bandet. Talken er præsenteret i samarbejde med Union.

 

DJ-kollektivet A Tribe Called Red blev grundlagt i 2008 med en mission om at skabe en moderne og urban stemme for Canadas oprindelige folkeslag, der fortsat oplever undertrykkelse, diskrimination og en manglende vilje til at tale om kolonialismens ugerninger. Kollektivet er en del af en ung generation af kunstnere, der reflekterer den moderne erfaring hos repræsentanter for de oprindelige kulturer. Med et ønske om at holde fast i fortidens rødder, forholde sig aktivt til nutiden og formulere visioner for fremtiden. Og med en aktivistisk agenda, der forbinder dem med politiske bevægelser som Idle No More.

 

A Tribe Called Red blander traditionelle pow wow-trommer og chanting med moderne elektronik og henter desuden stor inspiration fra den afroamerikanske hiphop-kultur – ikke kun som en rent stilistisk markør, men også som kunstnerisk strategi, hvor de med sampling og remix fra tegnefilm og popkultur vender vrangen ud på klichéer og stereotyper.

 

Kollektivet er blevet et vitalt fænomen på Ottawas musikscene, hvor de med faste månedlige events har skabt store fester, der har samlet musikfans og aktivister og skabt safe spaces for en stor mængde repræsentanter for oprindelige folk. Men A Tribe Called Red optræder også på store festivaler i hele verden – og skønt de tager udgangspunkt i oprindelige canadiske kultures erfaringer, formidler deres musik en vision om større social retfærdighed for alle undertrykte folk, større tolerance og inklusion.

 

‘We Are The Halluci Nation’ hedder deres seneste album. Her skabes netop en utopisk vision om en nation, hvor der er plads til alle. Og med på holdet har A Tribe Called Red da også inviteret navne som hiphop-stjerne Mos Def, den colombianske kunstner Lido Pimienta, det australske aboriginal-band OKA og den samiske joik-sanger Maxida Marak, foruden en række prominente kunstnere fra Canadas indigenous-scene.

 

Det er med stor stolthed, at ALICE nu bringer A Tribe Called Red og deres spektakulære show til København. Så tag med på en rejse til The Halluci Nation.

Lørdag _02.11.19
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK
Få billetter