ALICE Archives: Et vindue ind til musikken

Selvhenter session til ALICE Archives – Foto: Adriana Zak

ALICE lancerer nyt video-projekt med unikke live-sessions, mens vi venter på genåbningen. ALICE Archives går i luften 26. februar.

Genåbningen af spillestederne lader vente på sig, og Vinterjazz-programmet, der skulle have fyldt hele februar, er aflyst. Musikken kan dog ikke holdes nede, og på ALICE savner vi at kunne invitere folk hjem hos os for at samles omkring musikkens forunderlige rum.

Vi lancerer derfor i februar ALICE Archives – en række særlige video-sessions, der bringer både musikken og ALICE hjem i din stue.

I februar får vi besøg af en række udsøgte navne, som tilsammen favner en stor del af ALICEs musikalske profil – fra Bascos vitale bud på nordisk folkemusik til Orhan Turans intense saz-spil, fra Caktus’ poetiske og eksperimenterende jazz til EYES’ hvidglødende hardcore og meget mere. Der er også blevet plads til en af de kunstnere, som skulle have prydet vores Vinterjazz-program – nemlig Selvhenter. Et plaster på såret for dem, der havde glædet sig til den koncert.

Vi har indrettet koncertsalen til et studie, hvor filminstruktør Frigge Fri sammen med vores dedikerede hold af teknikere og frivillige indfanger en række af de i ALICEs øjne mest spændende kunstnere på den danske scene lige nu. Der bliver ikke tale om live-streams, men videoer, der skærer ind til benet og fanger nerven i kunstnerens udtryk. Og som er lige til at se hjemmefra – til en pause på hjemmekontoret eller til en god musikvideo-marathon. Vi tror og håber også på, at det vil være videoer, som for eftertiden kan fungere som et arkiv over nogle af tidens strømninger, og vi vil på sigt udvide video-arkivet med et lydarkiv med koncertoptagelser.

Vi går i luften 26 februar med den første ALICE Archives-video. Herefter bringer vi i løbet af marts 2-3 videoer om ugen. Følg med i projektet her på siden, hvor vi løbende lægger alle videoer op. Du kan også følge med via ALICE Archives’ Facebook-event.

Glæd dig til ALICE Archives videosessions med:

Selvhenter
Francesca Burattelli
Basco
Slim0
Orhan Turan
Dawda Jobarteh
EYES
Caktus
Astrid Sonne