ALICE Archives: Et vindue ind til musikken

ALICE Archives byder på intime og intense musikvideoer – indfanget på ALICE. Gå på opdagelse her på siden og læs mere om projektet nedenfor.

ALICE Archives-videoer

EHM / Ammar 808  / Narcosatánicos / VÍÍK / Nadia Tehran / Astrid Sonne / Casper Clausen, Xuri & Ferow Maw / Basco ft. Jullie Hjetland / Caktus / Dawda Jobarteh / EYES / slim0 / Francesca Burattelli / Orhan Özgür Turan / Selvhenter

 

Brasilianske Marcela Lucatelli er en bemærkelsesværdig skikkelse, der forener ny kompositionsmusik, vokaleksperimenter og ofte politisk ladede performances. I trioen EHM skaber hun et kraftfuldt udtryk i mødet med trompetist Erik Kimestad Pedersen og guitarist Henrik Olsson – to musikere hvis atypiske tilgang til deres instrumenter er det perfekte match til Lucatelli. Sammen runder de ALICE Archives af med en stærk performance.

 

Nordafrika, Indien og Europa mødes i futuristisk og bastungt univers, når Ammar 808 indtager scenen. Med rødder i Tunesien, et kosmopolitisk sind og en forkærlighed for de dybe grooves fra den legendariske Roland TR-808 trommemaskiner, som har inspireret bandnavnet, leverer den visionære producer Sofyann Ben Youssef præcis den globale fest, vi trænger til i denne tid!

 

Aarhus-bandet Narcosatánicos har siden 2013 været garant for en overvældende liveoplevelse, ligesom deres blanding af alt fra støjrock og protopunk til free jazz og doom har skaffet dem massive anmelderroser. Bliv blæst igennem med denne ALICE Archives-session fra bandet, der snart udsender nyt album.

 

Den pan-skandinaviske sekstet VÍÍK kombinerer hypnotiserende melodier fra den nordiske sangtradition med den rå æstetik fra jazz og de fængende grooves fra rock. Med den karismatiske sangerinde Elisabeth Vik i front og et hold af fantastiske musikere fører de lytterne ind i et fortryllende univers af mystiske middelalderballader, sagn og eventyr i denne ALICE Archives session.

 

Et eksplosivt mix af popmelodier og hårde elektro-beats, glam og rå punk-attitude, kunst og aktivisme. Den iransk-svenske sangerinde og rapper Nadia Tehran formidler en kontrastfyldt identitet og en følelse af rodløshed i et både fængende og overrumplende udtryk. Hendes solo-album “Dozakh: All lovers Hell” fra 2019 vakte international opmærksomhed, bl.a. med en Nordic Music Prize-nominering. At hun også er en intens performer skinner mildest talt igennem i denne ALICE Archives-session, hvor instruktør Frigge Fri tilføjer et element af mørk klubstemning til ALICEs rammer.

 

Med sin baggrund i klassisk musik afsøger den anerkendte komponist Astrid Sonne grænselandet mellem det organiske og det elektroniske — en menneskelig ømhed i et futuristisk klangunivers, som efterhånden er blevet hendes kendetegn. Sonne har optrådt flere gange på ALICE, og vi er stolte over at byde på denne smukke ALICE Archives session med hende.

 

ALICE Archives præsenterer en helt ny trio, når Casper Clausen, Xuri og Ferow Maw mødes i en fælles kærlighed til syrede dansebeats og ambiente stemninger og med en fælles længsel efter foråret. Meget passende optræder de til denne session med kompositionen “Spring Waves”, trioens allerførste nummer. Så læn dig tilbage og nyd et hypnotisk forårs-boost fra en ny og spændende konstellation – tilsat Xuris psykedeliske visuals.

 

Med virtuositet, nærvær og pulserende energi byder folk- og roots-band Basco på en musikalsk rejse, der forener skandinaviske, engelske, keltiske og amerikanske traditioner og transformerer dem til deres helt eget udtryk. Sprøde arrangementer og intensitet i særklasse går hånd i hånd med både poetiske og drabelige tekster, når de spiller tre sange med den norsk/danske sangerinde Jullie Hjetland til denne ALICE Archives-session.

 

Caktus’ musik befinder sig imellem det skrøbelige og det stærke – det smukke og det voldsomme – kammermusik og grooves. Med saxofonist Maria Dybbroe i spidsen og et fremragende hold af musikere fra Aarhus’ kreative musikscene er Caktus et af Danmarks mest spændende jazz-orkestre lige nu.

 

Intime toner fra den en herboende gambiske kora-spiller Dawda Jobarteh. Hans helt særlige lyd blander folkemusik og afro-jazz, krydret med moderne greb som loops og elektrisk forvrængning. Det er en musik, der bygger bro mellem gamle traditioner og samtidsmusik, men som først og fremmest vidner om en personlig og poetisk stemme. På med de blødeste ørebøffer, op med fødderne og så enjoy.

 

Drøn på denne session med bandet EYES, som sidste år slog heftige revner ud fra den danske metal-og hardcorescene med deres nye album ‘Underperformer’. EYES skulle have spillet på ALICE i januar som del af årets Sorte Firkant Festival, men kan nu heldigvis opleves i denne session som kan ses på repeat.

 

Når Lena Milovic, Mija Milovic, Simin Stine Ramezanali og Joalane Mohapeloa mødes i slim0 synger de vitale og oprørske sange om søsterlig kærlighed, forelskelse, om talens og sangens magi, om frygten for at miste livets kraft, om solen der vælter dig omkuld og oplader dig. Med deres gribende vokal og deres nu-metalliske folklore-udtryk er slim0 en ekstraordinær oplevelse.

 

Francesca Burattelli er aktuel med sit solodebutalbum “Condition”, der sammenfletter elektroniske teksturer, art pop og feltoptagelser. I denne smukke og stemningsfulde ALICE Archives session optræder hun med guitarist Albert Aagaard Hertz.

 

Kom tæt på Orhan Özgür Turan (Hudna, Gadjos, Ipek Yolu) i denne dragende session, hvor den originale musiker spiller på sin akustiske saz. Anatolsk folk møder nordiske stemninger i frie fortolkninger med afstikkere til jazz, blues og psych

 

Polyrytmiske trommemønstre og tunge blæser-riffs udgør kernen i Selvhenters altid foranderlige musik. Et af Danmarks bedste live-bands skyder ALICE Archives i gang med et brag!

 

Om ALICE Archives

Genåbningen af spillestederne lader vente på sig, og Vinterjazz-programmet, der skulle have fyldt hele februar, er aflyst. Musikken kan dog ikke holdes nede, og på ALICE savner vi at kunne invitere folk hjem hos os for at samles omkring musikkens forunderlige rum.

Vi har derfor lanceret ALICE Archives – en række særlige video-sessions, der bringer både musikken og ALICE hjem i din stue.

Vi har indrettet koncertsalen til et studie, hvor filminstruktør Frigge Fri sammen med vores dedikerede ALICE-crew indfanger en række af de i ALICEs øjne mest spændende kunstnere på den danske scene lige nu. Der bliver ikke tale om live-streams, men videoer, der skærer ind til benet og fanger nerven i kunstnerens udtryk. Og som er lige til at se hjemmefra – til en pause på hjemmekontoret eller til en god musikvideo-marathon. Vi tror og håber også på, at det vil være videoer, som for eftertiden kan fungere som et arkiv over nogle af tidens strømninger, og vi vil på sigt udvide video-arkivet med et lydarkiv med koncertoptagelser.

ALICE Archives gik i luften 26. februar. Frem til midt april bringer vi på ugentlig basis nye videoer hver mandag og fredag. Følg med i projektet her på siden, hvor vi løbende lægger alle videoer op nedenfor. Du kan også følge med via ALICE Archives’ Facebook-event og på vores Vimeo-kanal. Du kan også varme op med vores Spotify-playlist med udvalgte tracks fra de kunstnere, som deltager i ALICE Archives.

Glæd dig til ALICE Archives videosessions med:
Selvhenter, Francesca Burattelli, Basco, slim0, Orhan Özgür Turan, Dawda Jobarteh, EYES, Caktus, Astrid Sonne og mange flere.