fbpx

ALICE Astray – Ny koncertrække bringer den eventyrlystne musik til små lokalsamfund

Første tour i den nye ALICE Astray-serie bringer den walisiske guitarist Gwenifer Raymond til Fanø, Møn og Torup samt til ALICE Summer Series.

ALICE elsker at gå på eventyr i musikkens verden. Men vi elsker også at udforske nye rum for den. Derfor har vi pakket rygsækken til at rejse rundt i det danske land, hvor vi i samarbejde med lokale kunstneriske miljøer og spændende aktører bringer internationale musikere af høj kunstnerisk kvalitet på udflugt væk fra de mere etablerede musikscener i de større byer. Vi har kaldt serien for ALICE Astray – et format, hvor vi tillader os at strejfe om, opsøge nye rum for musikken og bringe den i spil i forhold til lokalmiljøer i mindre befolkede egne, i landsbyer og landlige omgivelser og på de danske øer.

Med ALICE Astray-serien ønsker vi dog ikke kun at bringe musikken ud i nye, interessante rum. Vi ønsker også at bruge vores platform til at hylde og highlighte gode kræfter og scener, som allerede eksisterer i de små lokalsamfund. På den måde er ALICE Astray også en reminder om, at det bobler af initiativ i kunstneriske og musikalske miljøer, der befinder sig i periferien af den etablerede kulturindustri i byerne, men som ikke desto mindre danner vigtige stier i dansk kulturliv. Og så er det selvfølgelig en invitation til vores publikum om at tage med på udflugt.

Med stor stolthed skyder vi ALICE Astray i gang med et sandt scoop i form af guitar/banjo-betvingeren Gwenifer Raymond, der trækker på solide inspirationer fra amerikansk blues, appalachian folk og American Primitive-mestre som John Fahey, men som alligevel har skabt sin helt egen stemme.

Hendes funklende finger picking spil på både guitar og banjo trækker på stærke rødder og solide forbilleder, men hun er også en musiker med sin egen personlige stil – en stil, der vækker benovelse i USA, hvor det markante label Tompkins Square har taget hende i folden. Debutalbummet “You Never Were Much of a Dancer” fik fantastiske anmeldelser, og ambitionsniveauet hæves på det fremragende album “Strange Lights Over Garth Mountain” fra sidste år – et album, der skaber store forventninger til hendes tour i Danmark, som finder sted i den kommende uge. Her samarbejder ALICE med Fanø Free Folk Festival, Torup Spisehus og På Den Anden Side om at bringe den fantastiske walisiske musiker til Sønderho, Torup og Hårbølle. Gwenifer Raymond kan også opleves på fredag i København som del af ALICE Summer Series.

Find oversigt over koncerter her:

2/6 Sønderho, Fanø Free Folk Festival pop-up
3/6 Torup, Torup Spisehus
4/6 København, ALICE Summer Series
5/6 Hårbølle, På Den Anden Side

×