Stor bevilling fra A.P. Møller Fonden booster ombygningen
af ALICE

 

Nu ikke blot lysner det for ALICEs fysiske rammer – en veritabel solopgang kaster stråler over den tidligere gymnastiksal på Nørre Allé. Takket være en stor bevilling på 3 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er en omfattende indvendig modernisering af spillestedet gået i gang.

11. august, 2023

Publikum træder ind i et indbydende, arkitekttegnet venue, når det regionale spillested ALICE igen slår dørene op på Nørre Allé i februar 2024. A.P. Møller Fondens støtte sikrer en indvendig forvandling af fremtidens ALICE, tegnet af den prisbelønnede tegnestue JJW Arkitekter.

I 2021 blev ALICE ramt af udfordringer med ventilationen, der gjorde det sundhedsskadeligt at afholde koncerter i salen, som siden har stået tom. Københavns Kommune er allerede gået ind med en bevilling på 7,4 mio. til bl.a. udvendig renovering og renovering af ventilationen.

Indvendig forvandling
I det nye ALICE vil man ikke alene kunne trække vejret – man vil også kunne gøre det i et langt mere indbydende rum. Med bevillingen fra A.P. Møller Fonden vil stedet indbyde til, at publikum kan snakke, hænge ud eller fordøje indtryk før og efter koncerterne. Noget, som i den grad har manglet på ALICE hidtil. Blandt andet bygges et nyt bar- og loungeområde, som vil skabe mere fleksible og mangefacetterede publikumsoplevelser.

Med ombygningen går ALICE fra at være en tilrettet gymnastiksal til at blive helt gentænkt fra inderst til yderst. Det regionale spillested vil tilbyde helstøbte oplevelser for publikum og kunstnere – lydteknisk såvel som æstetisk.

Spillestedsleder H.C. Gimbel udtaler:

De interimistiske og nedslidte områder omkring bar, garderobe, backstage og toiletter har måske haft deres egen autentiske charme engang, men tiden er inde til at tilbyde vores publikum en gennemført dejlig oplevelse. Det bliver nu muligt i kraft af A.P. Møller Fondens hjælp, som kommer i tillæg til Københavns Kommunes renovering af udluftningen. Omsider kan man både trække vejret og nyde koncertoplevelser i æstetiske rammer, der er fuldt på højde med de kunstneriske oplevelser i huset.”

Millionbevillinger
Den historiske bygning har kvaliteteter, som afspejler brokvarterets mangfoldighed, og dette særkende bliver fuldt bevaret. Med renoveringen af tagkonstruktion, sætningsskader i sidebygning, vinduer, døre og ventilationsanlæg samt den indvendige renovering føres spillestedet helt ind i fremtiden.

Dermed sikres helt optimale rammer for spillestedet, så ALICE kan flytte ‘hjem igen’ og virke som lokomotiv for kunstnerisk udvikling og understøttelse af de sprudlende musikalske miljøer.

Med donationen fra A.P. Møller Fonden er der sammen med kommunens bevilling udsigt til, at spillestedet ALICE allerede i begyndelsen af næste år igen kan åbne dørene til nogle helt særlige, intime koncertoplevelser. ALICE har noget på musikmenuen for enhver smag og for dem, der søger at udvide deres musikalske horisont, og jeg glæder mig over, at stedet nu får helt optimale rammer,” siger kultur- og fritidsborgmester i København Mia Nyegaard (RV).

Det nye ALICE åbner i februar 2024. Koncertprogrammet opdateres løbende på vores hjemmeside.

×