fbpx

10.04.2021

Lo-fi/Garage Rock

Yung

Lørdag d. 10. april
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Ovenpå Yungs udgivelsen af den nye 7” “Progress/New Fast Song” (PNKSLM Recordings, 2020), der raffinerer deres iltre lo-fi-støjende garagerock med en modenhed og en bred palet af inspiration, er det århusianske band efter oktobers to bragende koncerter på ALICE igen klar til at indtage Nørre Allé 7 i april 2021.

 

Fra deres rastløse, lo-fi-støjende garagerock-debut “Falter” i 2014, var Yung allerede et af Danmarks mest markante og fremadstormende unge bands. Frontmand Mikkel Holm Silkjær havde i flere år været en vigtig skikkelse på Århus’ sprudlende DIY-scene. Dels som stifter af pladeselskabet Shordwood Records, der spytter spændende lokale udgivelser ud med høj frekvens, og dels som musiker i bands som Happy Hookers for Jesus, Urban Achievers, Visitor Kane og senest i soloprojektet Holm. Sammen med guitarist Emil Zethsen, bassist Tobias Guldborg Tarp og trommeslager Frederik Nybo Veile dannede han Yung.

 

På opfølgeren “A Youthful Dream” (2016), som Yung selv betegnede som deres internationale debutalbum, serverede bandet stadig fandenivoldsk guitarfræsende garagerock med piskende trommer og punket attitude, men melodierne stod skarpere, imens nye elementer som klaver og trompet føjede flere lag til lytteoplevelsen og vidnede om et band med stadigt voksende ambitioner. Pladen blev et anmelderrost kapitel i både dansk og international presse, hvor bl.a. NME udnævnte den til ‘New Music Of The Day’ og Soundvenue belønnede den med 6/6 hjerter.

 

Efter intense år med Europa-tours og festival-gigs, har Yung har de seneste år levet en afsondret tilværelse. Efter “A Youthful Dream” har der været behov for at genfinde fokus. Alt imens bandet er vokset som gruppe og individer, er demokrati og synergi efter eget udsagn blevet hjørnesten i en samling nye sange, der har kompromiset som dogme og drivkraft. Med lavere arbejdstempo og en bredere palet, blev der arbejdet hen imod en plade, som udkom via PNKSLM Recordings 11. september. Og i juni 2020, 5 forskellige øvelokaler og 1122 dage siden deres sidste release, udsendte Yung singlen “Progress” (PNKSLM Recordings, 2020), som både klinger af genkendelighed og sætter forventningerne højt til deres kommende plade. Yung spiller dobbeltkoncert på ALICE 3. Oktober som del af deres Danmarks-tour til efteråret, men vi kan allerede nu glæde os til de kommer tilbage i april 2021.

 

Sagt om Yung:

 

“A biting, addictive return, Yung’s new single bristles with a rare degree of energy, a pop-edged indie rock jammer replete with killer guitar solos.” Clash Magazine om “Progress”

“A Youthful Dream’ er en svært overbevisende, voldsomt appetitlig helhed – dansk 2016-rock-pligtlytning simpelthen.”

– Soundvenue

 

“Man kunne frygte, at forventningspresset og de større rammer kunne få det rastløse talent til at vakle, men det er ikke tilfældet på A Youthful Dream. Det er stadig skramlet og følt, men også dødcharmerende.”

– Gaffa, 5 stjerner