Søndag _25.02.18

Wild at Heart: J. Jaanmai Duo + Ydegirl

Improv og experimental

J. Jaanmai Duo er en premiere på et nyt samarbejde mellem Anja Jacobsen fra Selvhenter/Eget Værelse og Mija Milovic fra Kvindebandet/SAV, mens Andrea Green Novel i skikkelse af Ydegirl samler et band med kendte ansigter fra Visage, Copenhagen.

 

Koncerten er en del af Vinterjazz-koncertrækken ‘Wild At Heart’, som fokuserer på eksperimenterende kvindelige instrumentalister og komponister.

 

J. Jaanmai Duo er et splinternyt samarbejde mellem Mija Milovic og Anja Jacobsen. Duoen er opstået på baggrund af inspiration fra mesteren J. Jaanmai, en glemt dansk-indisk komponist fra 1800-tallet. Hendes kompositioner var nytænkende og ekstravagante; én krævede et kor på 2000 midaldrende kvinder, der sang call-and-response til hinanden mellem Knippelsbro og Langebro, mens 100 robåde hver med en solo-balletdanser pendlede mellem de to broer. Værket blev desværre aldrig opført, da J. Jaanmai døde tidligt af tuberkulose. J. Jaanmai Duo lever videre i mesterens kompromisløse og modige ånd.

 

Mija Milovic og Anja Jacobsen vil specielt til Vinterjazz 2018 komponere et værk, som tager afsæt i J. Jaanmai og begge musikeres legende tilgang til dét at skabe musik. Musikken strømmer som lyden af nonners chanten i serbiske klostre klippet ind i et landskab af noise, impro, trance-rytmer, melodiske anagrammer og modsatrettede elementer, vibrerende side om side i et intenst musikalsk spændingsfelt.

 

Andrea Novél alias Ydegirl begyndte som et soloprojekt i 2016 med selvudgivne singler på YouTube. Aliasset deler navn med mosefundet af en teenagepige fra oldtiden. Forestillingerne om den unge Ydepiges skæbne har haft tydelig indvirkning på musikprojektets udvikling både i dets lyd- og tekstunivers.

 

Debutudgivelsen ‘Parody of Crime’ på Visage (2016) er et stærkt musikalsk statement, der udfordrer den gængse sangskrivning. De fleste tracks er anført af en vokal – til tider halvt sunget, halvt talt – der i en selvsikker tone nogle gange refererer til hip hop, mens den andre gange bevæger sig mere over i legende R&B-agtige arrangementer. Aktuelle Ydegirl har sidenhen udviklet sig til en kvartet, som udover Andrea Novél, nu består af Asger Valentin, Bjarke Valentin, og Thea Thorborg.

 

Kvartetten gør overvejende brug af klassiske instrumenter som horn, fløjte og violin, der leder tankerne hen på kammermusik, mens elguitar, de distortede trap hi-hats, subheavy kicks og subtropiske samples leder tankerne i en helt anden retning.

 

Dørene åbner: kl. 14:00

Koncerten starter: kl. 15:00

Pris: 80 dkk inkl. gebyr

 

Søndag _25.02.18
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet