Udsolgt
Onsdag _19.05.21120 DKK + gebyr

Vołosi (PL) at Christianshavns Beboerhus

Fusion og contemporary folk

Vołosi vender tilbage til Danmark med deres virtuose strygerklange og gribende fortolkninger af Karpaternes folkemusik.

OBS: Koncerten foregår i Christianshavns Beboerhus. Unumm. Siddepladser (OBS! Corona-pas skal fremvises ved indgang)

Karpater-bjergene i det sydlige Polen bærer på en rig folkemusikalsk arv – en arv, som også mange nyere folk-ensembler øser af. Kvintetten Vołosi har med en lyd, der udelukkende bygger på strygerinstrumenter, formået at føre den folkemusikalske arv ind i et smukt og forførende landskab, som har begejstret på adskillige folk- og world-festivaler rundt omkring i Europa.

Vołosi kan på mange måder siges at have gjort for den polske folkemusik, hvad Dreamers’ Circus har gjort for den nordiske: nemlig at løfte den ind i et tindrende smukt kammermusikalsk univers uden dog at give køb på den folkemusikalske troldsplint og glød. Samtidig formår de at tage musikken ud i jazzede improvisationer og spille med en energi, som også engagerer rockfans.

Det er musik med store følelser, lyriske stemninger og virtuos strengeleg, fremført med ægte mesterskab af et yderst velspillet strygerensemble, som da også har høstet både priser og fornemme anmeldelser for deres arbejde med den polske folkemusik. Er du til overdådige strygerklange og slaviske stemninger, så er Vołosi et meget anbefalelsesværdigt bekendtskab. Deres koncert på ALICE i 2020 måtte desværre aflyses, så det er med desto større glæde at vi kan melde, at de giver koncert i genåbningsmåneden i maj.

Sagt om Vołosi:

“Exuberant, original band.” Robin Denselow, The Guardian

“VOLOSI are a revelation,their compelling performance energy transcends musical and geographical boundaries to create a completely irresistible combination. I defy you not to love them!” M. A. Kennedy, BBC.

Onsdag _19.05.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Udsolgt120 DKK
Udsolgt