Torsdag _26.08.21100 DKK

TootArd (INT) / Tvivler / Tuhaf (duo)

Turkish psych, noise rock og arab disco

Oplev TootArd, Tvivler og en særlig duo-konstellation af Tuhaf til en storslået aften på Urban 13, når Sorte Firkant Musikfestival inviterer til et program, der kommer vidt omkring – fra flamboyant arabisk dansefest til kantet dansk støjrock, og med et stykke tyrkisk psych on the side.

Arrangementet er en del af Sorte Firkant Musikfestival og finder sted på Urban 13. Du kan følge med i Facebook-eventet for hele festivalen her.

Den alternative Nørrebro-festival Sorte Firkant sætter gang i Nørrebro med masser af svedige koncerter fra 19-28. august. Festivalen skulle have fundet sted i januar. Nu bliver det i stedet en sensommer-festival, hvor du kan se frem til navne som Tootard, OvO, EYES, Tvivler og mange flere. ALICE er med til at præsentere festivalen, som finder sted på forskellige locations på Nørrebro – bl.a. Støberiet, Stengade og Brorsons Kirke.

Denne aften rykker festivalen til Urban 13 ved Bispeengbuen, hvor der bydes på et ekstravagant program med arabisk disco, tyrkisk psych og dansk noise rock. 

Var man til TootArds koncert på ALICE tilbage i 2018 vil man sikkert huske den medrivende koncert, hvor gruppen fra Golan-højderne forbandt dansable rytmer med guitardrevet ørkenblues og psykedelisk arabisk rock. Fast forward til 2020 og det efterfølgende album, “Migrant Birds” (Glitterbeat). Væk er de støvede guitarer og de rockede elementer. Til gengæld er der skruet markant op for de dansable beats og de medrivende melodier. Albummet er nemlig en hyldest til arabisk pop og disco fra 80’erne og ikke mindst en kærlighedserklæring til festkulturen og den flamboyante stemning fra Beiruts legendariske natklubber. Som titlen antyder, er bandet dog fortsat optaget af ideen om en nomadisk utopi sat overfor en politisk virkelighed med indskrænkende grænser. Vi har glædet os vanvittigt meget til at præsentere TootArd igen på dansk jord, og timingen kunne næppe være bedre i en tid, hvor vi både har savnet dansen og stemmerne ude fra den store verden. 

Tvivler blev dannet i 2014 ud fra en ambition om at skrive hurtig, beskidt, vedkommende og voldsom musik. Den ambition blev i årene 2015 – 2017 udtrykt i udgivelsen af tre EP’er under titlen Negativ psykologi #1-3 og koncerter i Danmark, Tyskland, Frankrig, Tjekkiet og Slovakiet. I 2017 spillede Tvivler på Roskilde festival og gik derefter i gang med at skrive, hvad der skulle blive til “EGO”. Alle i bandet har været aktive længe på den danske alternative musikscene i bands som Children of Fall, Obstacles, Lack og Town Portal. I disse bands har musikken altid været grænsesøgende og koblet med det energiske og ekspressive. Tvivler er en forlængelse af den ånd: det er Kliché, der har fået et uægte barn med Discharge, eller et punkband med lige så meget kærlighed til Blondie som til Brutal Truth.  

Anatolsk rock og tyrkisk pop fra den psykedeliske guldalder tages under kærlig og personlig behandling af bandet Tuhaf med karismatiske Berrin Bas i front. Bandet udsendte deres debut-EP “Gölgeden” i 2019 og har efterhånden turneret flittigt i både Danmark og Tyrkiet. Til denne aften på Sorte Firkant Musikfestival kan man opleve Tuhaf i en særlig duo-konstellation.

Torsdag _26.08.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 19:30
Pris: 100 DKK inkl. gebyr

Køb billet100 DKK