Onsdag _01.08.18

TootArd (INT)

Arab desert blues

TootArd byder under Copenhagen Jazz Festival på grænseløs musik, der trækker tråde fra ørkenblues og psychrock til klassisk arabisk musik.

“Vores musik er resultatet af alt det vi nogensinde har lyttet til,” fortæller TootArds forsanger og guitarist, Hasan Nakhleh. Det er helt tydelig, at noget af den musik gruppen fra Golanhøjderne har hørt meget intenst er Tuareg-folkets ørkenblues og klassisk arabisk musik. Anført af insisterende riffs skaber Hasan Nakhleh, sammen med sin bror Rami, et rum i ørkenen af sprudlende groove, funky trommer og dubbede basgange.

 

Deres musikalske udtryk har nået nye højder på deres seneste album “Laissez passers”, der er udkommet på det anerkendte pladeselskab Glitterbeat. Laissez passers er det dokument statsløse kan få udstedt af FN, når de skal krydse landegrænser. Og sådan et bliver musikerne i TootArd nødt til at bære. De bor i det besatte område Golanhøjderne, hvor beboerne hverken har statsborgerskab eller pas.

 

Golanhøjderne grænser op mod Syrien, som området tidligere var en del af. Det smukke og svingende album, “Laissez passers”, slutter også af med en hyldest til Syrien i form af nummeret “Syrian Blues”. Den grænseløse musik trækker på den måde tråde fra Vestafrika over Maghreb til Levanten og det er med stor glæde at Alice kan præsentere TootArd på årets Copenhagen Jazz Festival.

 

 

Torsdag d. 12. juli

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 150 dkk inkl. gebyr

Onsdag _01.08.18
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK + gebyr

Køb Billet