Fredag 11.05.2018

Terakaft (ML) – FÅ BILLETTER

Tuareg-blues

ALICE får besøg af et af tuareg-bluesens stærkeste navne, Terakaft.

 

Den besættende og guitardrevne lyd af den vestafrikanske ørkenblues, som er vokset ud af Saharas nomadiske tuareg-folk, har efterhånden kastet en række internationalt anerkendte bands af sig. Hvor Tinariwen stadig står som de mest kendte, taler mange dog om Terakaft som et af genrens absolut bedste bands.

 

Deres seneste album,‘Ténéré’, blev da også hyldet som en af genrens hovedværker. Et værk, der forener den elektriske energi, den politiske protest og de hypnotiske grooves på enestående vis. Pladen viser bandet fra deres mest rockede side med stærke guitarfigurer, der som altid leveres af bandets kerne – de to guitarister Diara og Sanou. Netop Diara var et af de oprindelige medlemmer i Tinariwen, mens Sanou er hans nevø. Sammen fremmaner de to i samarbejde med resten af det sejt groovende band elektrificerede spor gennem poetiske ørkenlandskaber.

 

Musikken besidder i sin tranceskabende karakter en tidløshed, men samtidig forholder tekst og musik sig til aktuelle politiske problematikker, til isolation og til tuareg-nomadernes eksil. ‘Ténéré’ betyder da netop også ‘alene’. Længslen og eksilet frembringer en blues-fornemmelse, mens musikken også byder på en flosset og rebelsk energi, som Terakaft har til fælles med guitarinspirationer som Jimi Hendrix og Neil Young.

 

Der venter med andre ord en stor oplevelse, når Terakaft, der tidligere har givet blændende koncerter på Global, vender tilbage til Nørre Allé og ALICE.

 

“Terakaft’s sound is the starkest and most compelling excursion yet into the sonic world of the Sahara.” – Mark Hudson, The Daily Telegraph

 

Fredag 11. maj

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 165 dkk inkl. gebyr

Fredag 11.05.2018
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK inkl. gebyr

Få billetter
×