fbpx

02.12.2021

Desert Blues

Tamikrest (ML) + Ba Balance

Torsdag d. 2. december
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Som konsekvens af situationen med coronavirus, har Tamikrest desværre været nødt til at aflyse deres tour, og derfor også koncerten på ALICE 3. december. Det er derfor med glæde at vi kan annoncere en ny dato for koncerten, nemlig 2. december 2021. Billetterne til koncerten 3 december kan bruges til den nye dato. Vi opfordrer til at man beholder billetten, men det er selvfølgelig muligt at anmode om refusion, hvis man ikke har mulighed for at deltage på den nye dato. Anmod til pr@alicecph.com, dog senest en måned inden den nye koncertdato. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Tamikrests medrivende ørkenblues hylder med effektpedaler og djembe-rytmer Saharas uendelige vidder og tuareg-folkets kultur og musik. Til foråret vender de tilbage til Nørre Allé 7 med en spritny plade. Et must for fans af grupper som Tinariwen og Bombino. Ba Balance varmer op.

 

Tamikrest

På tamashek, tuareg-nomadernes sprog, betyder Tamikrest noget i retningen af at “overskride” eller at “krydse grænser”. Et rammende navn til et band, der på enestående vis forener tuareg-folkets tidløse musik med musikalske indtryk, som de har fået på deres rejser og turnéer rundt i hele verden. Hos Tamikrest væves dub, psykedelisk rock og funk elegant ind og ud af hinanden i bandets helt særlige take på den medrivende ørkenblues. Wah-guitar og melodiske vokaler står i front i et lydbillede, hvor groovy basgange og massive djembe-rytmer danner det funklende musikalske bagtæppe. 

 

Siden Tamikrest i 2006 brød internationalt igennem med deres eminente debut, “Adagh” (Glitterhouse Records), har de taget såvel publikum som anmeldere med storm og har med base i Kidal i det nordøstlige Mali turneret verden rundt. Det har dog ikke kun været en turbulent tid for Tamikrest, men også for den region deres musik er vokset ud af. Tuareg-folket har historisk været nomader, men de seneste årtier har de været et folk på flugt og levet i borgerkrigslignende tilstande. Situationen afspejler sig naturligvis i gruppens musik, og bl.a. albummet “Chatma” er et poetisk og musikalsk vidnesbyrd om krig og flugt.

 

Med sig på ALICE har Tamikrest et helt nyt album på Glitterbeat Records. “Tamotaït” skulle efter sigende være det stærkeste udspil siden den anmelderroste “Chatma” 2013.Tamikrest har spillet forrygende koncerter på både Roskilde Festival og Global. Vi glæder os til at byde dem velkommen tilbage til Nørre Alle 7, når de gæster ALICE med deres medrivende ørkenblues.

 

Sagt om Tamikrest:

 

“The heaviest desert rock-out yet … Tamikrest’s music blazes with a righteous intensity that is almost scary.”—Songlines (Top Of The World, *****)

 

“Blazing with a righteous intensity born of the struggle of a people whose nomadic life is under constant threat, “Kidal” sounds like a high tide.”—Uncut (8/10)

 

Ba Balance

Det spritnye band Ba Balance åbner aftenen for Tamikrest. De spiller deres egen blanding af groovy blues-roots og jazzet afro-rock. Med bare to musikere på scenen, skaber de et “road-movie” agtigt landskab med guitar riffs indsvøbt i effekter, percussion grooves og vilde soli. Preben Carlsen (guitar) og Salieu Dibba (percussion) er gamle musikalske legekammerater og er herhjemme nok mest kendt fra deres mangeårige samarbejde med Moussa Diallo og Dawda Jobarteh. Aftenens koncert er en snigpremiere og smagsprøve på Ba Balances debutalbum “Around The Crocodile Pond”, som udkommer officielt d.15 maj 2020 på One World Records. Albummet kan købes eksklusivt denne aften.