Lørdag _04.05.24160 DKK + gebyr

Sutari PL

Østeuropæisk folkemusik, skæve eksperimenter og magiske ritualer

Med traditionelle instrumenter, hverdagsobjekter og særegne vokalharmonier, bygger Sutari bro mellem østeuropæisk folkemusik, skæve eksperimenter og magiske ritualer. Til maj vender den fremragende polske trio tilbage til ALICE med nyt album.

Tænker man på folkemusik, tænker man ofte på den omrejsende skjald, der vandrer fra sted til sted og spiller sine sange. Men for de tre kvinder i den polske gruppe Sutari fortjener dette billede en nuancering. Folkemusikkens traditioner er nemlig i høj grad også blevet båret videre fra generation til generation hos de kvinder, der sad derhjemme. Folkesangene har lullet børnene i søvn, men de har også skabt en rytme og en ramme for hverdagens arbejde – på marken og i køkkenet.

Netop køkkenet og dets lyde har været et vigtigt udgangspunkt for Sutari. I deres musik blander de traditionelle østeuropæiske folkemusikinstrumenter med hverdagens objekter fra køkkenet – piskeris, rivejern og andet. Resultatet er et unikt lydbillede, en slags hjemlig og intim free folk, som trækker på både dybe folkemusikalske rødder og greb fra avantgarde-traditionen, og som på baggrund af dette skaber både humoristiske, poetiske og feministiske fortællinger – smukt forløst af trioens særegne vokalharmonier.

Sutari har vakt opsigt rundt i verden med gribende koncerter på talrige festivaler – bl.a. på WOMEX, Fanø Free Folk Festival i 2017 m.fl. Ikke mindst spillede de en uforglemmelig koncert på ALICE i 2020. Til foråret udgiver de deres nye album “#LullabiesForTheWorld”, som med udgangspunkt i trioens feministiske og politiske tilgang bygger på vuggevisetraditionen. “We want to sing FOR the World, the nature and people, to bring peace, to ease pain, to calm, to heal, to strengthen. Just like mother singing lullabies to her child passes serenity, love, knowledge and protection spells”, siger trioens medlemmer om det nye album. Vi glæder os til at præsentere Sutari til maj.

Lineup
Kasia Kapela: vokal, violin, kankles, rammetrommer, beatbox
Basia Songin: vokal, Wolf bas, Owl violin, rammetrommer, looper
Dobromiła Życzyńska: vokal, violin, rammetrommer

Lørdag _04.05.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK