Lørdag _10.03.18

Sunwatchers (US) + Heaven

Psych jazz

Heftig double-bill byder på punket psych-jazz-saxofon og udforskning af de mørkeste afkroge af europæisk improvisation

Sunwatchers

Ud fra mantraet, at musik er universets sande, helende kraft, kanaliserer Brooklyn-ensemblet, Sunwatchers, deres dybfølte frustrationer over Verdens og menneskehedens fremtid ud i en hvidglødende blanding af kosmisk psych-jazz, drone og saxofonpunk, tillige med elementer af Ethio-jazz og desert blues. Resultatet er sjovt nok ikke domineret af udgangspunktets pessimisme, men tværtimod en spirituel og ekstatisk livsglæde.

 

Såvel bandets mantra som navnet, ‘Sunwatchers’, er taget fra det store musikalske forbillede, avantgarde-jazz-saxofonisten Albert Ayler, som de kalder deres sprituelle og soniske referencepunkt. Bandmedlemmerne har bl.a. baggrunde i projekter som Arthur Doyle’s New Quiet Screamers, NYMPH og Dark Meat.

 

Til februar udgiver Sunwatchers deres nye album, ‘II’, på Trouble In Mind Records. Og ud fra de appetitvækkere, Sunwatchers allerede nu har lagt ud, er der både et brag af et album og uden tvivl også en vanvittigt fed koncert på ALICE i vente.

 

“…a James Brown rave-up run through Hawkwind’s space-rock machine.” – NPR Music

 

HEAVEN

Tromme-/sax-duoen, HEAVEN, er en relativt ny kollaboration mellem to erfarne herrer, der har rumsteret på den danske og europæiske scene for improviseret musik de sidste 10 år, nemlig saxofonisten Henrik Pultz Melbye og trommeslageren, norske Ole Mofjell.

 

Mofjell har fx slået sine folder i bands som Brute Force og COKKO, og Melbye huserer blandt andet i projekter som Henrik Pultz Melbye Trio, Maskinvåd, The Hum og i kvartetten SVIN, der i øvrigt spiller på ALICE i februar.

 

HEAVEN, der udgiver debutalbum i starten af marts, lige før de gæster ALICE, er intens, hurtig og høj improvisation. Sammen udforsker Melbye og Mofjell de allermørkeste afkroge af europæisk improvisation. Det er hvinende, potent og afsindig godt skruet sammen.

 

Glæd dig til en hæsblæsende aften på ALICE!

 

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 110 dkk inkl. gebyr

 

Lørdag _10.03.18
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet