Få billetter
Mandag _30.11.20120 DKK + gebyr

Stella Chiweshe (ZW) + Greta Eacott

Mbira og tuareg-blues

En aften helliget ceremoniel musik og manende rytmer. Vi er stolte af for første gang at kunne præsentere Stella Chiweshe – dronningen af Zimbabwes spirituelle mbira-musik. Greta Eacott åbner aftenen.

OBS! Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at Les Filles de Illighadad på grund af corona-pandemien har været nødt til at aflyse deres koncert på ALICE 30/11. Vi arbejder på en ny dato med gruppen. Stella Chiweshe spiller heldigvis stadig koncert og Greta Eacott er tilføjet som support. Havde man købt billet specifikt for at opleve Les Filles de Illighadad, er det naturligvis muligt at få sin billet refunderet. Skriv en anmodning til pr@alicecph.com.

 

Stella Chiweshe

 

Den nu 73-årige Stella Chiweshe er Zimbabwes mest produktive kunstner på den internationale scene. Især i 1980’erne og -90’erne var hun en funklende stjerne under den såkaldte “verdensmusiks” guldalder, hvor hun tryllebandt publikum med sin spirituelle mbira-musik og sin kraftfulde optræden – først i hjemlandet, og siden uden for henholdsvis Zimbabwes og Afrikas grænser. 

 

Stella Chiweshe er den første kvindelige mbira-kunstner, der har skabt sig et navn og er blevet hædret inden for den ellers meget mandsdominerede musiktradition. Den traditionelle ‘mbira’, som refererer til selve stilarten såvel som det karakteristiske lille tommelfingerklaver, som musikken drives frem af, er blevet brugt ceremonielt til at skabe kontakt til ånder af afdøde forfædre, men også som en stærk samling af fælleskabet omkring lytningen. Chiweshe har således opført sin musik på festivaler, i teatre, kirker, skoler og rådhuse, men også hjemme hos folk, hvor der spilles for familiers forfædre.

 

Selvom der siden 90’erne har været mere stille omkring hende, har Stella Chiweshe produceret en håndfuld fremragende albums. Senest udgav Glitterbeat Records i 2018 det længe ventede  album “Kasahwa”, som er en samling af hendes helt tidlige singler, og som hun blandt andet vil fremføre når hun gæster ALICE for første gang til november.

 

Greta Eacott

Den britiske København-baserede komponist og percussionist Greta Eacott kendes efterhånden fra et væld af samarbejder med bl.a. Damkapellet, Yngel og som trommeslager i Derya Yildirim & Grup Simsek, for blot at nævne nogle få. Hun driver sit eget DIY label One Take Records. Eacotts solo-værker er præget af hendes personlige og eksperimenterende tilgang til rytme, koreografi og rumvirkning.

Mandag _30.11.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK
Få billetter