Mandag 30.11.2020120 DKK

Stella Chiweshe (ZW) + Greta Eacott – ekstrakoncert

Mbira

En aften helliget ceremoniel musik og manende rytmer. Vi er stolte af at for første gang at kunne præsentere Stella Chiweshe – dronningen af Zimbabwes spirituelle mbira-musik. Da der var stor interesse for den første koncert og den blev hurtigt udsolgt, er vi glade for at kunne annoncere denne ekstrakoncert med Chiweshe samme eftermiddag. Greta Eacott er tilføjet som support.

Bemærk: matinéshow:

Døre: kl 15.30
Greta Eacott: kl 16.00
Stella Chiweshe: kl. 16.45

Stella Chiweshe

Den nu 73-årige Stella Chiweshe er Zimbabwes mest produktive kunstner på den internationale scene. Især i 1980’erne og -90’erne var hun en funklende stjerne under den såkaldte “verdensmusiks” guldalder, hvor hun tryllebandt publikum med sin spirituelle mbira-musik og sin kraftfulde optræden – først i hjemlandet, og siden uden for henholdsvis Zimbabwes og Afrikas grænser. 

 

Stella Chiweshe er den første kvindelige mbira-kunstner, der har skabt sig et navn og er blevet hædret inden for den ellers meget mandsdominerede musiktradition. Den traditionelle ‘mbira’, som refererer til selve stilarten såvel som det karakteristiske lille tommelfingerklaver, som musikken drives frem af, er blevet brugt ceremonielt til at skabe kontakt til ånder af afdøde forfædre, men også som en stærk samling af fælleskabet omkring lytningen. Chiweshe har således opført sin musik på festivaler, i teatre, kirker, skoler og rådhuse, men også hjemme hos folk, hvor der spilles for familiers forfædre.

 

Selvom der siden 90’erne har været mere stille omkring hende, har Stella Chiweshe produceret en håndfuld fremragende albums. Senest udgav Glitterbeat Records i 2018 det længe ventede  album “Kasahwa”, som er en samling af hendes helt tidlige singler, og som hun blandt andet vil fremføre når hun gæster ALICE for første gang til november.

 

 

Greta Eacott

Den britiske København-baserede komponist og percussionist Greta Eacott kendes efterhånden fra et væld af samarbejder med bl.a. Damkapellet, Yngel og som trommeslager i Derya Yildirim & Grup Simsek, for blot at nævne nogle få. Hun driver sit eget DIY label One Take Records. Eacotts solo-værker er præget af hendes personlige og eksperimenterende tilgang til rytme, koreografi og rumvirkning.

Mandag 30.11.2020
Dørene åbner kl: 15:30
Koncerten starter kl: 16:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×