Fredag _13.07.18

Sounds of Sisso (TZ)

East african rave

Gør klar til en dansefest med nutidig østafrikansk verdensmusik på Copenhagen Jazz Festival 2018, når to af kunstnerne bag tanzanianske Sisso Records overtager ALICE med deres intense og unikke, hårdtpumpende rave. Koncerten præsenteres i samarbejde med PROTON.

 

Den tidligere tanzanianske hovedstad Dar Es Salaams musikalske undergrund har de seneste 15 år været hjemsted for en af Østafrikas mest interessante og progressive scener for elektronisk musik. Mikro-scener og genrer med navne som Mchiriku, Sebene og Segere har præget lokalområdet, mens det i disse år er byens seneste musikalske mutation, Singeli, der endelig har fundet vej ud af undergrunden, ud over landegrænser og mellemmenneskelige skel.

 

Genren blev født i de vildtvoksende arbejderkvarterer Tandale og Manzese og er kendetegnet ved højt tempo og frenetiske sample-sløjfer, der trækker veksler på alt fra de mellemøstlige og asiatiske noter fra Zanzibars traditionelle Taraab til sydafrikansk afro-house. Et andet vigtigt element i Singeli er MC’en, der sætter yderligere gang i festen med satiriske tekster om alt fra politikorruption til udfordringerne ved at gå på dates med tom pengepung. Singeli er ungdommens lyd, og det afspejler sig i både musikken og lyrikken.

 

Blandt de mange hundrede producere, lydstudier og sound systems, der præger Dar Es Salaams musikalske landskab står særligt ét fællesskab frem, nemlig Sisso Records. Bag navnet gemmer sig producerne Bwax, Sisso, Bampa Pana og Yung Keyz Morento samt de to MCs Dogo Niga og Makavelli. Sisso Records var blandt de første til at producere og optræde med Singeli i hjembyen, og mens andre Singeli-kunstnere har taget retning mod den mere traditionelle tanzanianske hiphop, står Sisso som et uknægteligt fyrtårn. Sisso Records har holdt fast i deres rå og hurtige, punk-lignende DIY-æstetik, der vækker mindelser om kompromisløse genrer som noise og gabber. Det blev i 2017 dokumenteret på den anmelderroste og stærkt limiterede bånd-compilation “Sounds of Sisso” på det ugandiske label Nyege Nyege Tapes, som siden har udsendt opsamlingen på vinyl til et større publikum.

 

Der er med andre ord lagt op til en enestående oplevelse, når producer Bampa Pana og MC Makavelli besøger ALICE, skruer tempoet op på 180 BPM og giver deres umiskendeligt østafrikanske bud på mødet mellem et væld af dansable genrer under Copenhagen Jazz Festival 2018.

 

Fredag d. 13. juli

Dørene åbner: kl. 21:00

Koncerten starter: kl. 22:00

Pris: 100 dkk inkl. gebyr

Fredag _13.07.18
Dørene åbner kl: 21:00
Koncerten starter kl: 22:00
Pris: DKK + gebyr

Køb Billet