Torsdag 10.10.2019140 DKK

Sote presents Parallel Persia (IR) + Arash Pandi (IR)

Electroacoustic

Koncerten er månedens gratis koncert i oktober i ALICEs medlemsordning. Læs mere og bliv medlem her.

Sote udvider med sit fjerde album “Parallel Persia” rammerne for sine elektro-akustiske lydlandskaber, der sammensmelter kompleks elektronisk musik med traditionelle iranske instrumenter. Efter hans overvældende koncert på Jazzhouse i 2017 glæder vi os til at præsentere ham på ALICE til efteråret. Bemærk at koncerten er med siddepladser og et begrænset antal billetter.

 

I den bølge af spændende elektroniske kunstnere, der udspringer af Iran, er Sote, alias Ata Ebtekar, uden tvivl en af de mest produktive og interessante. Hans særlige evne til at kombinere komplekse elektroakustiske strukturer og mikrotonale forløb med hypnotiske polyrytmer og iranske folkemusikalske elementer, gør ham til en unik stemme på den internationale scene for elektronisk musik og lydkunst. Han er da også bredt anerkendt og har gennem 30 år udgivet musik på toneangivende selskaber som Warp, Sub Rosa, Opal Tapes m.fl., ligesom han har optrådt på bl.a. Berghain, Unsound Festival og Cafe Oto. Han har desuden selv været med til at  grundlægge den mytiske elektroniske festival SET i Teheran.

Sote præsenterede i 2017 på Jazzhouse det fascinerende værk “Sacred Horror in Design”, som i dén grad printede sig ind på nethinden hos publikum. Det sætter forventningerne højt til hans koncert på ALICE til efteråret, hvor han i selskab med de to musikere Arash Bolouri og Pouya Damadi vil performe sit fjerde studiealbum “Parallel Persia”. Bolouri, som også var med på Jazzhouse, er ekspert på santoor – et traditionelt dulcimer-lignende instrument med 72 strenge, som han også spiller på i denne sammenhæng. Damadi er med på det klassiske, persiske strengeinstrument tar.

På sit nye album “Parallel Persia” viderebringer Sote således nogle af de samme fascinerende møder mellem elektronisk musik og iranske folktraditioner. Musikken kombinerer det syntetiske med de iranske akustiske instrumenter, der strækkes til deres yderste i det futuristiske lydunivers. Samtidig er albummet resultatet af en mangeårig dialog og gensidig musikalsk kærlighed mellem Sote og det engelske label Diagonal Records. Glæd dig til at opleve Sote når han præsenterer “Parralel Persia” på ALICE.

Torsdag 10.10.2019
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×