Torsdag 22.10.2020120 DKK

Slowburn + Kasper Tranberg

Avant-jazz og no wave

Slowburn byder på ritualistiske lydbilleder, minimalisme og skrattende no wave. De gæster ALICE med det seneste album “Folketro”, der spiller de eksperimenterende klange op mod nordisk folkemusik og vestjyske stemninger. Trompetist og cornetist Kasper Tranberg åbner med et soloset.

OBS! ALICE følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 nøje. Alle koncerter i august/september/oktober afholdes derfor med siddepladser og et stærkt begrænset antal billetter. Læs mere om vores COVID-19 tiltag her.

Lars Bech Pilgaards anmelderroste kvartet Slowburn bestående af Lars Greve på klarinet, Thommy Andersson på el-bas og Thomas Eiler på slagtøj har siden 2012 huseret på den danske og internationale jazzscene med fire kritikerroste udgivelser.

I 2012 udkom debuten “Mammut”, der som opfølgeren “Freiheit” fra 2014 høstede pæne ord i bl.a. Undertoner, Berlingske Tidende og AllAboutJazz for sit støjende, men også sarte melodiske univers. Bandets tredje udspil “SOM FØR” fra 2016 spejler inspiration fra klassisk formsprog, etniske klange og subtile improvisationer i melodisk opbyggende lydbilleder. “SOM FØR” udløste ligeledes bl.a. en nominering til Carl-Prisen for “årets danske jazzkomponist” ligesom en nominering til bandleder Lars Bech Pilgaard som “årets danske musiker” ved Steppeulv-uddelingen 2018.

I februar 2020 udkom bandets fjerde plade, “Folketro”. Pladen er blevet til i samarbejde med en lang række gæstemusikere på bl.a violin, harmonika og percussion og rummer en større, dybere lyd der trækker direkte tråde tilbage til den nordiske folkemusik. Pladen handler om Pilgaards vestjyske ophav og dennes relation til egnen og troen – eller manglen på samme – deraf titlen “Folketro”. Pladen bearbejder forskellige lag af bevidsthed igennem en spirituel tilgang til energien mellem lyd og menneske og søger at udviske genreforhold i et fortættet, ofte atmosfærisk udtryk. I musikken høres lyden af færgen fra det hinsides, stemningen ved afskeden med de nærmeste, febervildelsens mani og luften i en tung vinternat.

Der er således også lagt op til både atmosfæriske improvisationer og forblæst vestjysk no wave, når Slowburn gæster ALICE i efteråret.

Line-up:
Lars Greve: Bas cl, cl
Thommy Andersson: E-bass
Thomas Eiler: Trommer
Lars Bech Pilgaard: Guit, Comp

Kasper Tranberg

Gennem mere end to årtier har trompetist, kornettist, komponist og orkesterleder Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den lokale og internationale musikscene. Hans omfangsrige CV bevidner en myreflittig og åben tilgang musikken, som har bragt ham rundt i adskillige bands og konstellationer, hvor hans dybfølte spil har vakt opsigt. Tranberg er medlem af toneangivende orkestre i Europa og Japan. Han har udgivet 10 album i eget navn, og har optrådt og indspillet med navne som Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Tim Berne samt udgivet to albums med Yusef Lateef. “Suite Dilation” er et album for solotrompet og kornet, og er sidste udspil i Tranbergs trilogi af samme navn. I det nøgne soloformat arbejder han med essensen af sin lyd og sine melodiske improvisationer i de fire kompositioner, som danner grundlaget for hele trilogien. Kasper Tranberg har tidligere gæstet Jazzhouse i forskellige konstellationer. Glæd dig til at opleve ham når han åbner aftenen for Slowburn.

Torsdag 22.10.2020
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×