fbpx
Søndag 19.02.2023100 DKK

Sidechains + Mija Milovic

Magisk dobbeltbill med saxofonkvintet og nye kompositioner

Magisk dobbelt matiné-koncert med saxofonkvintetten Sidechains og spritnyt materiale fra Mija Milovic. Koncerterne er en del af Vinterjazz 2023.

Sidechains
Det bliver en organisk og poetisk oplevelse, når det københavnske ensemble Sidechains lader fem saxofonstemmer smelte sammen til én organisme. Ensemblet frembringer en varm, støvet og konstant vekslende lyd, hvis klangideal bygger på en lang tradition for saxofonspil inden for jazzen. Med udgangspunkt i partiturmusik med improvisatoriske friløb flettes melodiske motiver ind og ud af hinanden, og enhver variation fremkalder en hel kædereaktion af nye variationer. Simple, meditative og luftige klange udfoldes, indsnævres og kondenseres. Til tider opstår højenergiske rytmisk passager, til tider bæres musikken frem af inderlige melodier eller flyder ud i altomsluttende lydmasser.

Sidechains er som ensemble en dynamisk, intens og fysisk oplevelse. Kvintetten består af nogle af tidens stærkeste saxofonister fra den danske eksperimenterende scene og har medlemmer fra bl.a. Girls in Airports, Svin, Køs, Caktus, Ocean Fanfare, Night Repair og Maria Faust Sacrum Facere. Kvintetten samledes i 2019 for at opføre Jacob Ridderbergs værk Rituals i anledning af releasen for “Rituals” som vinyludgivelse. Til Alter Festivallen i Aarhus 2021 uropførte kvintetten Maria Dybbroes værker “Svaner flyder i lys på vandet” og “Vands Transparens”, samt Sven Meinilds suite ‘Sidechains’, som de senere har opført og indspillet. Til koncerten i Polychrome i efteråret 2022, i anledning af vinyludgivelsen ‘Vands Transparens’, vil kvintetten opføre nyskrevne elektroakustiske værker af Francesco Bigoni, Martin Stender og Maria Dybbroe

Maria Dybbroe – altsax
Sven Meinild – altsax
Martin Stender – sopransax, tenorsax
Francesco Bigoni – tenorsax
Henrik Pultz Melbye – baritonsax

Mija Milovic
Mija Milovic er en dansk/montenegrinsk sangskriver, improvisator og producer baseret i København. Hun udgav i 2020 det selvproducerede album “with shadowfax on my back”, og til april i år udkommer albummet “still life” på Escho. Albummet undersøger temaer som kærlighed og forældreskab, angst og selv-accept, minder og deres transformationer over tid, og individets flerstemmighed. Hvert nummer er en autonom verden i sig selv. Ved at rejse ind i dem opleves det hvordan Mijas stemme og bandets instrumentation spaltes, ligesom rummene de klinger i også skifter form. Musikken bevæger sig frit mellem kammermusik, grunge rock, akustiske ballader og samplebaseret lydlandskaber, og låner formsprog fra den klassiske verden, navnlig renæssance og barok.

Mija tilbyder et nyt syn på singer-songwriter musikken og er en musiker med mange udgivelser og samarbejder i ryggen, blandt andet det alternative rock band SLIM0 og indenfor både indie- og improvisationsmusik, og indenfor udviklingen af alternative notationsformer, undervisning og arbejde med musik som social outreach.

Musikere på aftenen: Sørine Skinnebach, Alvilda Reiter Jacobsen, Oliver Laumann, holger hartvig og Mija Milovic

Foto: Elias Gozal

Koncerterne er en del af Vinterjazz – en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2023 finder sted den 2.-26. februar. Læs mere om festivalen på www.jazz.dk

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Søndag 19.02.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 100 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×