Søndag _25.03.18250 DKK

Shirley Collins & The Lodestar Band (UK) + ‘The Ballad of Shirley Collins’

Folk

For første gang i Danmark nogensinde optræder den mytiske engelske folk-sangerinde Shirley Collins. Den 82-årige sangerinde optræder med fuldt band, og forinden vises den nye dokumentarfilm ‘The Ballad of Shirley Collins’. Arrangementet foregår på Kunsthal Charlottenborg og præsenteres af ALICE cph og CPH:DOX som afslutning på årets CPH:DOX-festival.

OBS! Arrangementet foregår på Kunsthal Charlottenborg

 

Okkult, hedensk naturmystik fra de engelske landegne møder visetraditionens folkelighed i folk-sangeren Shirley Collins’ overjordisk smukke stemme.

Som ung stod hun sammen med sin søster Dolly midt i folkemusikkens genoplivning i 1960’ernes og 1970’ernes England. Shirleys asketiske sang og Dollys enkle piano- og orgelarrangementer af de gamle viser indkapslede den engelske folkesjæl, men pludselig mistede Shirley sin stemme.

 

I dag – over 30 år senere – har hun inspireret folkmusikere verden over. En af hendes mest ihærdige fortalere har været neo-folk musikeren David Tibet, der også fik hende overtalt til at medvirke på en række numre med hans band Current 93. I 2017 vendte hun så sensationelt tilbage med et nyt album i eget navn, det massivt roste album ‘Lodestar’, der således udkom over 60 år efter hendes debut på antologien ‘Folk Song Today’ i 1955.

 

Og nu er hun igen klar til at indtage scenen og tryllebinde sit publikum. Se hende optræde i Danmark for første gang nogensinde på CPH:DOX på Kunsthal Charlottenborg efter visningen af den nye smukke dokumentar ’The Ballad of Shirley Collins’. Til lejligheden har Shirley Collins samlet et fuldt band bestående af Ian Kearey, Pip Barnes, Pete Cooper og Dave Arthur. Et smukt punktum for årets CPH:DOX-festival og en helt enestående chance for at opleve en af folkemusikkens ægte ikoner.

 

Døre kl. 19.00
Film: ‘The Ballad of Shirley Collins’ kl. 20.00
Koncert m. Shirley Collins & The Lodestar Band kl. 21.00

 

Koncerten er siddende

 

Billetsalget starter mandag 5. februar kl. 10.00 Pris: 250 dkk + gebyr

Søndag _25.03.18
Dørene åbner kl: 16:28
Koncerten starter kl: 16:28
Pris: 250 DKK inkl. gebyr

Få billetter250 DKK