Udsolgt
Onsdag 06.09.2023150 DKK

Sessa BR + Jonas Visti (dj) – UDSOLGT

Fjerlet moderne bossanova

Med sin døsige og honningsøde bossanova er Sessa en af tidens mest spændende nyfortolkere af brasiliansk popmusik. Den São Paolo-baserede musiker og komponist er af medier som The New Yorker blevet sammenlignet med pioneren Antônio Carlos Jobim og tropicalia-ikonet Caetano Veloso. Lydbilledet er fjerlet, og Sessa løfter ubesværet en tung musikalsk arv med sit bud på sensuel og samtidsaktuel bossanova, som vi glæder os til at kunne præsentere for danske fans af brasiliansk musik. Dj Jonas Visti spiller sine brasilianske yndlingsvinyler inden koncerten.

Sessas koncerter er berømte for et enkelt og rørende setup, hvor vokal og guitarspil blidt akkompagneres af hypnotisk kvindekor og afrobrasiliansk percussion. Hans sange bevæger sig i melodiske og sensuelle bølgebrydninger, der læner sig op ad bossanovaens mest markante skikkelser. På det bløde portugisiske tungemål ruller ordene sensuelt af tungen, når Sessa lyrisk besynger kroppens ekstaser og sjælens rejser. Musikken har et nøgent og ligefremt islæt, der kunne minde om en singer-songwriter som Leonard Cohen.

Sessa læner sig op ad traditionen, men han skubber samtidig brasiliansk popmusik i nye retninger med fint detaljeret instrumentering. Det righoldige lydbillede rummer psykedeliske stref af tropicalia og freejazzens vildskab.

Sessa har længe været et fast indslag på både den amerikanske og brasilianske musikscene. I USA brød han igennem i kraft af et samarbejde med newyorkerguitarlegenden Yonotan Gat. I hjembyen São Paulo startede han psych funk-bandet Garotas Suecas, inden han debuterede som solist med albummet “Grandeza” i 2019. Pladen fik en strålende modtagelse blandt andet i The New Yorker, som roste hans “flair for at skabe intime, gådefulde og lystne stemninger”. Den kritikerroste opfølger “Estrela Acesa” udkom i 2022 og fik en flot plads på Bandcamps liste over årets bedste album i 2022.

Skrevet om Sessa:

Sensual and subtly orchestrated post bossa from the latter day Tom Ze” (Uncut)

Sergio Sayeg’s unhurried nylon string guitar and softly danceable rhythms put a smooth, minimalist flourish on the vibrant musical heritage of Brazil” (Pitchfork)

Sessa, a São Paulo native, purrs sinuous ballads that evaporate immediately into the ether. Like his singer-songwriter touchstones, both Brazilian and Leonard Cohenian, he cultivates an air of inscrutability and depth” (The New Yorker)

Jonas Visti 
Musikkenderen Jonas Visti dj’er inden koncerten med Sessa. Jonas er kæmpe fan af brasiliansk musik, og han vil medbringe en ordentlig stak vinyler fra toppen af den brasilianske musikpyramide, som med udgangspunkt i Sessas både tilbage- og fremadskuende musikalske univers vil binde en smuk sløjfe på aftenen. Jonas Visti har de sidste 10 år floreret som en alsidig skikkelse påden danske musikscene, både med radioprogrammet ‘Vistis Vinyler’ på DR og som dj og konferencier på landets spillesteder, klubber og festivaler.

 

Onsdag 06.09.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 150 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×