Mandag _18.11.1950 DKK + gebyr

Sarah Louise (US) + Kloster

Neo-folk og psychedelic folk

Fanø Free Folk Festival præsenterer årets sidste Free Folk Monday på ALICE 18. November. Koncerten runder samtidig Fanø Free Folk Festivals 10 års-jubilæums markering af. Derfor byder vi på et ekstraordinært program. Amerikanske Sarah Louise (også kendt fra House & Land) byder på magiske guitar-meditationer. Oplev også danske Kloster, som denne aften spiller et særligt set dedikeret til den nyligt afdøde digter Simon Grotrians lyriske univers.

Amerikanske Sarah Louise tryllebandt publikum, da hun gæstede Fanø Free Folk Festival i 2018, både med en stærk solo-koncert og med duoen House & Land. Med en formidabel evne til at forene dybe folkemusikalske traditioner med søgende klang-universer og eksperimenter, skaber Sarah Louise et udtryk, der på én gang fremstår tidløst og moderne.

Som guitarist besidder hun en alsidig og lyrisk tone, snart med langstrakte ambiente toner, snart med nik til rustikke nik til Appalachian folk-traditionen. På sit nyeste album, det fremragende “Nighttime Birds and Morning Stars” (Thrill Jockey), udvider hun sit soniske vokabular. Her trækker hun på bl.a. spirituel jazz og elektronisk musik, mens det folkemusikalske udtryk i højere grad underspilles. Albummet viser således også en mere eksperimenterende side af Sarah Louises guitarspil, men uden at den sanselige og organiske følelse mistes. Tværtimod bruger hun de eksperimenterende lag til at skabe rum til fordybelse og udfolde musikalske meditationer, der dvæler ved naturen, landskaberne og den magiske overgang mellem nat og dag.

Albummet har høstet fremragende anmeldelser. Bl.a. skrev Pitchfork: “Even at her most technologically experimental, the natural world remains her primary inspiration, and the results are as deeply felt as they are deeply moving.” Kort sagt, glæd dig til en meditativ og bevægende koncert mellem folkemusikalske rødder og eksperimenter.

Også Kloster har ved flere lejligheder begejstret på Fanø Free Folk Festival. Faktisk gæstede Mikael Rahbæk Andreasens pastorale neo-folk projekt festivalens allerførste år i 2010. I mellemtiden har Kloster udsendt flere anmelderroste plader, optrådt på Roskilde Festival og i 2016 modtog Mikael Rahbæk Andreasen en Steppeulv som årets komponist. Gennem årene har adskillige musikere bidraget til Kloster. Centralt står dog Mikael Rahbæk Andreasens ofte tyste og meditative sange, der kredser om åndelige temaer. Kloster har skabt musik baseret på den engelske mystiker Julian of Norwich og på 2012-albummet “Ni salmer og en aftensang” tog bandet livtag med den danske salmetradition. Det er derfor ikke overraskende, at Kloster for et par år siden begyndte at arbejde med den visionære danske digter Simon Grotrians poesi. Grotrian udmærkede sig nemlig netop ved at bidrage til dansk salmedigtning med et slående poetisk billedsprog. Desværre gik Grotrian bort i sensommeren. Som en hyldest til hans funklende poesi har vi derfor bedt Kloster om at give en særlig koncert med udgangspunkt i netop Grotrians digte. I tæt samarbejde med multiinstrumentalisten Mikkel Elzer arbejder Mikael Rahbæk Andreasen i øvrigt for tiden på en fuldt orkestreret udgivelse med sange baseret på Grotrians tekster. Til koncerten på ALICE vil Mikael Rahbæk Andreasen dog optræde solo.

Med Free Folk Mondays præsenterer ALICE i samarbejde med Fanø Free Folk Festival skæve og sprøde folk-navne på udvalgte mandage. Vi bygger et intimt folk-univers op og byder på både lokale og internationale navne, primært fra den mere alternative ende af folkemusikken. Ofte sætter vi fokus på lokale miljøer og vi inviterer skiftende gæste-kuratorer. Entréen er hver gang holdt billigt på 50 kroner, der går ubeskåret til musikerne.

Mandag _18.11.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 50 DKK + gebyr

Kun dørsalg50 DKK