Torsdag _06.04.23160 DKK + gebyr

Samba Touré ML + DJ SpinCycle

Sofistikerede grooves fra en af Malis bedste guitarister

Oplev et frisk og kraftfuldt bud på rytmisk samtidsmusik fra Mali. Samba Touré er på en gang en af de mest sofistikerede afrikanske guitarister og en gribende vokalist. I kraft af sit samarbejde med sværvægtere som Ali Farka Touré og Toumani Diabate har han videreført og forfinet Malis “ørken-blues”. DJ SpinCycle sætter dansegulvet i bevægelse.

En fornemmelse af forandring og friskhed gennemtrænger hver eneste tone, når Samba Touré indtager scenen. Samba Touré viderefører arven fra den legendariske Ali Farka Touré, som han stod i lære hos som bandmedlem, inden han påbegyndte sin egen solokarriere.

Han startede som guitarist i et soukous-band, og hans karriere tog en drejning, da han begyndte at akkompagnere Malis største legende, den nu afdøde Ali Farka Touré. Som soloartist er han sidenhen blevet kendt over hele verden for sit passionerede guitararbejde og sin stemme, der går direkte i hjertekulen. En mand, der har lært af de største og er gået videre med at udvikle en lyd, der er fuldstændig hans egen.

Hans seneste album, “Binga”, er lige så direkte og kraftfuld som Tourés tidligere arbejde, men med klare dansable kvaliteter, personligt præg og en gnist af upoleret spontanitet. En musik, som forener kontinuitet og forandring – elementer, som begge har været kendetegnende for Tourés karriere.

Samba Touré voksede op i 70’ernes Mali i en lille landsby Tombouctou-regionen med en enlig mor, som ifølge ham selv ikke bare gav ham kærlighed fra barnsben, men også en musikalsk opdragelse. Sambas mor var en af de første kvinder til at optræde sammen med den unge Ali Farka Touré, der senere blev Malis måske største musiker. Det var et ønske, der gik i opfyldelse, for siden Samba flyttede fra Tombouctou til hovedstaden Bamako, hvor han begyndte at spille en Touré-inspireret guitar-blues, var drømmen at spille med Ali Farka.

Efter at have spillet med Ali Farka startede Samba Touré sin egen solokarriere. Siden er det blevet til 9 solo-plader, seneste “Binga”, som udkom i 2021 på Glitterbeat Records. Det bliver en aften med en af Malis helt store musikere og fortolkere af Malis ørken-blues, når Samba Touré gæster ALICE.

DJ SpinCycle
Ankur Malhotra, også kendt som DJ SpinCycle, er medstifter af pladeselskabet Amarrass Records, producer, studietekniker og radiovært. Derudover bedriver han musikvidenskab og udforsker og forbinder sig med musiktraditioner fra hele verden. Gennem to årtier har han udgravet esoteriske lyde fra obskure vinyler fra hele verden, som han præsenterer gennem ombearbejdede feltoptagelser og obskure lyde som omfortolkes til dansegulvet. Udstyret med to pladespillere, en mixer og stakkevis af vinyler skaber han lag-på-lag-oplevelser af dubbede, klubbede og psykedeliske lydtapeter.

Torsdag _06.04.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK