Mandag 10.04.2023160 DKK

Sahra Halgan SO

Somalilands frihedssangerinde kombinerer tuareg-rock med østafrikanske rytmer

På en bund af bastante grooves, hypnotiske riffs og en knasende organisk vintagelyd skaber Sahra Halgan opmærksomhed omkring Somaliland, hvor hendes stemme er ensbetydende med frihedskamp. Med både traditionelle sange og egne numre kan du opleve den ikoniske sangerinde med den kraftfulde vibratostemme sætte dansegulvet og bevidstheden i bevægelse med sit eminent sammenspillede band.

Sahra Halgan er en ikonisk kunstner fra Somaliland, som bruger sin prægtige stemme til at sætte kroppe i bevægelse og kaste lys over frihedskampen i sit hjemland. Somaliland er et territorium i det nordlige Somalia, som tidligere har haft status af britisk protektorat, men stadig ikke er anerkendt som suveræn stat af det internationale samfund. På det seneste album Waa Dardaaran fuldendes hendes band af Maël Saletes på guitar, Aymerik Krol på trommer og Graham Mushnik på keyboard. Sammen skaber de en enestående Somaliland-lyd med seriøst funky rytmer og hypnotisk guitarspil.

Da den somaliske borgerkrig brød ud, var Sahra Halgan en ung kvinde med teenagedrømme om en karriere som sangerinde. Hun sluttede sig til oprørsbevægelsen, som kæmpede for Somalilands løsrivelse, ved at pleje syge og sårede under krigen. Hun tog også initiativ til Hiddo Dhowr, Somalilands første spillested og kulturelt kraftcenter centrum for musik og poesi. I 1992 slog hun sig ned i den franske by Lyon som politisk flygtning, hvor hun dannede gruppen Sahra Halgan Trio med andre flygtninge. I dag befinder hun sig på et nyt højdepunkt i sin karriere, som vi glæder os til at smage en bid af, når den kraftfulde og beundringsværdige sangerinde kaster glans over ALICE på Stairway.

ALICE på Stairway

Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

 

Mandag 10.04.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×