Aflyst
Mandag _25.10.21180 DKK + gebyr

Rhiannon Giddens with Francesco Turrisi (US/IT)

Americana og folk
Kære publikum,
Vi har en trist nyhed. Vi havde glædet os utroligt meget til at præsentere Rhiannon Giddens for jer i næste uge – men Giddens er blevet testet positiv for Covid-19 og kan således ikke rejse. Hun har det heldigvis godt, og vi arbejder på højtryk for at finde en ny dato i snarlig fremtid. Vi opfordrer derfor også til at man beholder sin billet til vi finder en ny dato – men ønsker man i stedet en refundering, kan det selvfølgelig også lade sig gøre ved at skrive til pr@alicecph.com.

Med sin partner og faste medmusiker Francesco Turrisi bringer Rhinannon Giddens amerikanske folkemusik-traditioner til live med et udtryk, der både har blik for den personlige fortælling og de mange politiske og historiske lag, der er flettet ind i americanaen og gør den til et spejl for vores tid.

Koncerten foregår i Musikhuset København på Vesterbro. Unumm. siddepladser.

“Rhiannon Giddens er et kæmpetalent, som vi forhåbentlig kommer til at høre meget mere til i de kommende år.” Sådan skrev GAFFA, da den amerikanske musiker gæstede Aarhus Festuge til en særlig koncert i 2015, hvor hun blev fremhævet som en af festivalens store positive overraskelser. Og nu bliver der heldigvis også mulighed for at opleve hende i København, når ALICE og Musikhuset København præsenterer koncert.

Rhiannon Giddens har imponeret med det Grammy-vindende roots-band Carolina Chocolate Drops og projektet Songs of Our Native Daughters, men er i stigende grad også et navn, der nævnes i egen ret, når talen falder på kunstnere, som gør folkemusikkens rødder relevante i vores tid. Som solo-kunstner debuterede hun i 2015 med albummet “Tomorrow Is My Turn” (Nonesuch Records), som af The Guardian blev udråbt til “a solo debut of phenomenal vocal power, effortlessly jumping between gospel holler, tender folk song and lachrymose country ballad.”

Giddens er ikke blot en blændende musiker og fortolker af den amerikanske folk. Hun har også et særligt blik for at formidle de brudflader mellem sociale og historiske lag, der forvandler folkemusikken fra en statisk kulturarv til en levende stemme i samtiden: en stemme, der rusker op i vante forestillinger om musikhistorien og historien i det hele taget. Hun bringer fortællinger til live, der nuancerer vores forestillinger om sort og hvid musikkultur, om kønsroller i musikken, om skellet mellem finkultur og folkekultur. Hun har et solidt greb om genrer som bluegrass, blues og country, men har også arbejdet med materiale af Bob Dylan og bevæget sig i mere jazzet territorium. Tidligt i karrieren studerede hun klassisk opera og keltisk folkemusik, så hun har mildest talt været vidt omkring – også geografisk.

For tiden bor hun i Irland sammen med sin private og musikalske partner, den forrygende italienske multi-instrumentalist Francesco Turrisi, der er blevet beskrevet som en musikalsk polyglot og som har samarbejdet med navne som Bobby McFerrin, Gavin Bryars og Wolfgang Muthspiel. Og det er da også netop i duo med Turrisi, at Giddens besøger København. Her vil de spille materiale fra det fantastiske seneste album, “They’re Calling Me Home”. Et album, som duoen indspillede i Irland under lockdown. Titel og album kredser om eksil og hjemsted, om at være afskåret fra sit hjem, men også om døden som det endelige hvilested i traditionen efter gospel-musikken. Det er dybt vedkommende musik, som berører eviggyldige temaer, samtidig med at det taler direkte ind i tiden.

Det er med stor stolthed, at ALICE i samarbejde med Musikhuset København kan præsentere denne verdensklasse-duo på dansk jord.

Mandag _25.10.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Aflyst180 DKK
Aflyst