Få billetter
Fredag 10.09.2021100 DKK

Resonerende Rum: Lars Greve + Maurice Louca + Jacob Anderskov + Holstebro Musikskole + SØS Gunver Ryberg

Composition og sound art

Komponisten og musikeren Lars Greve bygger koncertsalen på ALICE om til et kæmpemæssigt instrument, hvor publikum og musikere både lytter og skaber musikken. Resonerende Rum er et projekt, som bogstaveligt talt gør det muligt at være i musikken. 

Arrangementet er en del af Gong Tomorrow 2021 og finder sted på ALICE. Bemærk, at der kan købes billet til tre forskellige tidspunkter: 19.00 / 20.30 / 22.00. De enkelte forestillinger varer en time ad gangen. 

19:00: Jacob Anderskov og Holstebro Musikskole
20:30: Lars Greve og Maurice Louca
22:00: SØS Gunver Ryberg

De fleste kender følelsen af at stå til en koncert og mærke hele mellemgulvet blive masseret af lyden. At opleve, at man er ét med lyden.

Det er resonans. Og den egenskab ved musikken bliver der skruet maksimalt op for, når Lars Greve ombygger koncertsalen på ALICE til et Resonerende Rum. Hensigten er at skabe en følelse af, at man som publikum befinder sig inde i en højttaler. Rummet bliver et stort instrument, som alle spiller på: Publikum og musikere er alle sammen udøvende.

Rent teknisk benytter Resonerende Rum sig af små vibrerende enheder, der kan omdanne forskellige genstande til højttalere. På ALICE bliver der bygget et helt rum inde i rummet, som bliver aktiveret med sådanne vibrerende elementer langs sidevægge, endevægge og loft. Rummet vil fungere som ét stort koncertrum uden scene og stolerækker, som snurrer, skurrer, vibrerer og resonerer.

Om Lars Greve og Resonerende Rum
Lars Greve er træblæser, komponist og projektleder med soloværkerne ’Breidablik’, ’Solhverv’ og ’Dødedans’ bag sig. En rød tråd i hans virke er både oplagte og umage samarbejder med et bredt udsnit af musikere fra den internationale musikscene og på tværs af kunstformer og organisationer.

Resonerende Rum er en nystiftet selvejende institution med Lars Greve som kunstnerisk leder, som er udpeget som specialensemble af Statens Kunstfond fra 2021-23. Resonerende Rum driver en række projektsamarbejder med flere aktører, der også arbejder med ny musik. Således er samarbejdet med Gong Tomorrow, DEDI og Holstebro Kommune opstået.

Medvirkende musikere
I Resonerende Rum foregår der kulturudvekslingsprojekt mellem LARS GREVE og MAURICE LOUCA med støtte fra det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut, DEDI. Maurice Louca er en central figur på Egyptens vitale scene for eksperimentalmusik med to roste soloalbum med sig.

Derudover kan man opleve den prisbelønnede pianist, komponist og bandleder JACOB ANDERSKOV, som er kendt for at udvide vokabulariet for moderne jazz. Jacob Anderskov har gennemført et samarbejdsforløb i Resonerende Rum med unge musikskoleelever fra HOLSTEBRO MUSIKSKOLE.

Endelig vil komponist, lydkunstner og performer SØS GUNVER RYBERG trække den fysiske fornemmelse af clubbing i nye retninger med sit afsæt i techno og elektronisk musik.

Fredag 10.09.2021
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 19:00
Pris: 100 DKK inkl. gebyr

Køb billet
Få billetter
×