Onsdag _05.02.20120 DKK + gebyr

Raja Kirik (ID) + Snöleoparden & Henning Frimann Duo

Javanese roots og electronic

Det nye Yes No Wave-projekt Raja Kirik er mørk og besættende javanesisk trancemusik løftet ind i en nutidig, elektronisk kontekst. Til februar giver de koncert på ALICE med support fra den eklektiske duo Snöleoparden & Henning Frimann. 

 

Raja Kirik

 

Bag det nye musikalske projekt Raja Kirik står de to indonesiske musikere, DJs og producere Yennu Ariendra og J “Mo’ong” Santoso Pribadi. Ariendra har desuden rødder i det nyskabende indonesiske pladeselskab Yes No Wave, der ud over Raja Kirik står bag navne som Senyawa, Zoo og Gabber Modus Operandi, som også gæster ALICE til foråret. 

 

Med inspiration fra indonesiske myter og -folklore, forsøger Raja Kirik at indkapsle de mørke sider af Javas historie og løfte den ind i en moderne kontekst. Projektet har særligt fokus på den teatralske javanesiske folkedans “Jaranan Buto”, der opstod i 1963 i Banyuwangi i den østlige del af Java som en art protestritual, der traditionelt har været anført af en shaman. Ritualet knytter sig til historien om Banyuwangi – en historie om frygt, had og undertrykkelse af et folk og dets kultur og værdighed. 

 

Projektet er derfor ikke skabt af den simple årsag at bevare en tradition eller at vise Indonesiens eksotiske kultur til verden. ”Jaranan Buto” afspejler i sig selv de problemer, som mange mennesker i verden står overfor i dag. Raja Kirik skal opleves live, hvor Ariendra og Mo’ong med traditionelle indonesiske instrumenter og nutidig elektronik skaber pulserende, trancedannende forløb, der er stærkt besættende og får det til at løbe koldt ned af ryggen. 

 

Snöleoparden & Henning Frimann Duo

 

Den slidstærke danske duo Snöleoparden (Jonas Stampe) og Henning Frimann har været fast makkerpar i 14 år og høstet ros verden over med deres unikke samspil og særprægede lyd. Frimann har gjort sig mest i eksperimenterende musik, lydinstallationer og performance, mens Snöleoparden med sit store kendskab til gamelan bl.a. har spillet en del med indonesiske musikere og eksperimenteret med trancelignende musik. Sammen har de indgået i en bred vifte af sammenhænge med bl.a. industrial, DIY-instrumenter, balinesisk gamelan, krautrock, børnemusik, noise, rave parties, fusion med traditionel musik fra fjerne lande og meget mere. Snöleoparden & Henning Frimanns lyd er under konstant udvikling og skal opleves live. Duoen varsler et nyt album i 2020, som de lover at give en forsmag på til koncerten på ALICE.

 

 

 

Onsdag _05.02.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK