Onsdag _26.02.20120 DKK + gebyr

Özgür + AySay

Turkish folk

ALICE præsenterer en fortryllende dobbeltaften med Orhan Özgür Turan (Hudna, Gadjos & Ipek Yolu) og AySay, der på hver sin måde tager tyrkisk folkemusik ud i nye lydlige terræner. Orhan fejrer samtidig udgivelsen af sin solodebutplade “ÖZGÜR”. Koncerterne er en del af Vinterjazz 2020.

 

Özgür

 

Orhan Özgür Turan er efterhånden en velkendt stemme på den danske musikscene, hvor han har gjort sig bemærket med grupper som Hudna, Gadjos og Ipek Yolu. Hans nye soloprojekt Özgür, som på tyrkisk betyder fri, beskriver i ét ord Orhans tilgang til musikken, som trækker på musikalske traditioner fra både øst og vest. Den karakteristiske anatolske folkemusik – og til dels den tyrkiske klassiske musik – er tydelige afsæt. Men Özgürs lydunivers er af en helt anden karakter og bliver til et spektrum af vibrationer fra nær og fjern, når blues og psych-rock møder trip-hop beats, indisk klingende lyde og nordafrikanske rytmer. Når Orhan gæster ALICE med sin trio til februar, er det for at opføre helt friskt materiale og fejre udgivelsen af sit solodebutalbum “ÖZGÜR” som udkom i oktober 2019. Trioen består – udover Orhan selv på saz og vokal – af Yossi Karutchi på percussion og Rasmus Fogh Frisenvang på guitar. To musikere, som Orhan tidligere har samarbejdet med i forskellige andre konstellationer.

 

Aysay

 

Luna Ersahin er født ind i en tokulturel familie: Hendes mor er dansk og hendes far er kurdisk fra Tyrkiet. Det har hendes musikalske udvikling båret præg af, og som frontkvinde i trion AySay bringer hun således den mellemøstlige folkemusik ind i den vestlige musikkultur. I musikken mødes klassiske mellemøstlige instrumenter som saz og darbuka af elektroniske elementer, ligesom tekstuniverset spænder over både dansk lyrik og tyrkiske sangtraditioner. Med fokus på at skabe nye, fælles fortællinger og og harmonier, forsøger Luna Ersahin at udviske grænserne mellem øst og vest. Trioen udgav den anmelderroste EP “AySay” i 2018.

 

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

Onsdag _26.02.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK