Lørdag _04.09.21

Organic Music Societies: David Ornette Cherry w/ Organic Nation Ensemble + Cool Funeral Beer Band + Exotic Sin featuring Neneh Cherry + NU Music 4

Free jazz og collage music

I 1970’erne levede avantgardetrompetisten Don Cherry med sin kunstnerkone Moki og børnene Eagle-Eye, David og Neneh Cherry i et frijazz-kollektiv i Sverige. Organic Music Societies er en fejring af parrets utopiske eksperimenter. I en gratis heldagskoncert på Bellahøj Friluftsscene genbesøger Gong Tomorrow 2021 denne hidtil underbelyste og særdeles udflippede æra, hvor multikulturel musik og kunst smeltede sammen med hverdagslivet.

Arrangementet er en del af Gong Tomorrow 2021 og finder sted på Bellahøj Friluftsscene. Bemærk: Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at booke gratis billet via Billetto. Dørene åbner kl. 14 / Koncerten starter kl. 15

Har du nogensinde forestillet dig, hvordan det må være at leve i et frijazzkollektiv på en nedlagt svensk skole, omgivet af de smukkeste brogede vægtæpper, legende småbørn klædt i kaftan, kunstnere fra alle kontinenter og en organisk strøm af musik fra morgen til aften?

Nogenlunde sådan var livet for ægteparret Don og Moki Cherry i begyndelsen af 1970’erne. De udlevede en utopisk kunstpraksis inde i de skånske skove, hvor musikpædagogik, performance, aktivisme, billedkunst og multikulturel musik smeltede sammen med madlavning og børnepasning.

I den periode udviklede Don Cherry sit koncept om ‘collage music’: En frisættelse af jazzen, som fusionerede indiske skalaer og tyrkiske rytmer med dronemusik og åndedrætsøvelser gennem ultra-inkluderende og improvisatorisk samspil. Det var også i den periode, at Moki Cherry indsvøbte fysiske rum i sin holistiske vision om et Organic Music Theatre, som forvandlede hverdagslivet til en kulørt musikalsk happening. “The stage is home, and home is a stage,” som hun udtrykte det.

I år sætter Gong Tomorrow spot på denne ellers underbelyste periode med et gratis friluftskoncertprogram kurateret af Brooklyn-organisationen Blank Forms. I ånden fra 1970’ernes vilde eksperimenter mødes tidligere samarbejdspartnere og medlemmer af Cherry-klanen i en række åbne og organiske koncertformater.

Programmet byder på den første optræden nogensinde for gruppen NU Music 4, der forener Mats Gustafsson (The Thing, Fire! Orchestra m.fl.) og Goran Kajfeš i en kvartet med to tidligere Cherry-samarbejdspartnere: Svenske Christer Bothén og den tyrkiske percussionist Okay Temiz.

Oplev også en åben øvesession for Bengt Bergers gruppe Cool Funeral Beer Band samt en særkoncert med Exotic Sin featuring Neneh Cherry. Og som hyldest til Don og Moki Cherrys musikpædagogik leder David Ornette Cherry en række workshops i samarbejde med lokale unge. Sammen optræder de som et helt dugfrisk kollektiv under navnet Organic Nation Ensemble.

Om Gong Tomorrow 2021
Gong Tomorrow 2021 er en festival om social lytning. At lytte er den ultimative empatiske handling. Lytning kan skabe skælv i vores selvforståelser og åbne vores forståelseshorisonter. Under otte dages festival fejrer Gong Tomorrow 2021 musik, der udvider bevidstheden og tegner konturerne af en anden verden. Læs mere om Gong Tomorrow her.

Lørdag _04.09.21
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 0 DKK + gebyr

Reserver billet