Torsdag 07.07.2022120 DKK

Onom Agemo & The Disco Jumpers feat. Ahmed Ag Kaedy (DE/ML) // Copenhagen Jazz Festival 2022

Fængslende grooves, trancedannende rytmer og futuristisk computermusik

Den psychede afrobeat-kvintet Onom Agemo and The Disco Jumpers vender tilbage til København med den mageløse maliske guitarist Ahmed Ag Kaedy, og indtager scenen på Onkel Dannys Plads under årets Copenhagen Jazz Festival.

OBS: Koncerten foregår på udendørsscenen Onkel Dannys Plads

Onom Agemo and The Disco Jumpers skubber i den grad afrobeat ud i nye retninger med deres medrivende, repetitive lydunivers. Med el-orgel og analoge synthesizere fører den Berlin-baserede kvintet i første omgang tankerne tilbage til 70ernes krautrock, men gruppen integrerer et frodigt virvar af genrer i deres afrofunkede musik – fra afrobeat over funk til den rituelle gnawamusik. Med saxofonist Johannes Schleiermacher i front skaber gruppen et medrivende lydunivers i en vekslen mellem fængslende groove, trancedannende rytmer og futuristisk computermusik.

Kvintetten er nu igen klar til at indtage verden på tour med deres gamle ven, den fremragende guitarist og sanger Ahmed Ag Kaedy (også kendt som Kaedi). Kaedy kommer fra den nordlige del af Mali, hvor han bl.a. leder avantgarde desert blues-trioen Amanar. Han har været børnesoldat under Malis nærmest konstante borgerkrig, men fandt sin vej ind i musikken og siges engang at have byttet sit gevær for en guitar. Det gnistrende samarbejde mellem Onom Agemo and The Disco Jumpers og Ahmed Ag Kaedy har ført til en fælles EP i 2017 og nu et fuldlængde album, som udkommer i foråret. Gruppen spillede en fremragende koncert på ALICE i 2018 og vender nu tilbage til København under årets Copenhagen Jazz Festival, hvor de indtager scenen på Onkel Dannys Plads.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2022, der finder sted fra 24. juni til 10. juli på 120 venues i hele hovedstaden. Se programmet på www.jazz.dk

Torsdag 07.07.2022
Venue: Onkel Dannys Plads
Dørene åbner kl: 16:00
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×