Onsdag 01.11.2023140 DKK

Onipa GH/UK

Livsbekræftende afro-grooves med et touch af jazz

Maliske guitargrooves møder britisk electronica og jazz i en rødglødende cocktail – og Onipa opstår! Dette hybridvæsen af en gruppe har rødder i Londons piratradioer såvel som kassettebånd på Accras markedspladser. Med dybe afro-grooves, beats og smittende energi er gruppen en fejring af musikalske møder med en livsbekræftende lyd, som er svær at stå stille til. Det nye album, ‘Off The Grid’ er udkommet på det legendariske label Real World Records.

ONIPA betyder ‘menneske’ på Akan, det gamle sprog for Ashanti-folket i Ghana. Bandets navn udtrykker et budskab om forbindelse gennem samarbejde: fra Ghana til London, fra vores forfædre til vores børn, bringer Onipa energi, groove, elektronik, dans og ild!

De kreative dynamoer Tom Excell og Kweku Sackey har sammen med Finn Booth på trommer og Dwayne Kilvington aka Wonky Logic på synths skabt en livsbekræftende og yderst original lyd. Onipa udgav deres debutalbum, ‘We No Be Machine’, på Strut Records i marts 2020. Albummet kombinerer dybe afro-rytmer, electronica og intens energi i en boblende fejring af kulturelle og musikalske møder. Opfølgeren ‘Off The Grid’ markerer bandets andet fuldlængde album og er deres første udgivelse på Peter Gabriels legendariske label Real World Records.

Som avisen Le Monde skrev:
“A red hot cocktail of urban grooves which takes us from Accra to
Johannesburg, passing by Kinshasa and other planets.”

 

Onsdag 01.11.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK inkl. gebyr
Køb billet
×