Torsdag _16.09.21120 DKK + gebyr

Okkyung Lee (KR) + Alto Aria

Free improv og avantgarde

Den radikale cellist og komponist Okkyung Lee favner musikkens blideste og vildeste yderpunkter i en blanding af fri improvisation, minimalisme, avantgarde og traditionel koreansk musik. ALICE og Musikhuset København præsenterer med stolthed den fantastiske musiker. Support leveres af danske Alto Aria.

Koncerten foregår i Musikhuset København og er med unumm. siddepladser. 

Okkyung Lee er en alsidig og enestående musiker inden for jazz/impro, ny kompositionsmusik og avantgarde-rock. Hendes kompositioner bevæger sig fra klassisk minimalisme til no-wave udskejelser og tilbage igen.

Okkyung Lee er uddannet fra New England Conservatory of Music og Berklee College of Music og har samarbejdet med koryfæer som Laurie Anderson, Swans, John Zorn, Thurston Moore og danske Lotte Anker.

Hun har hyppigt gæstet Danmark, hvor hun bl.a. i 2016 var i et residency på Jazzhouse, hvor hun gav forrygende duo-koncerter med Bill Orcutt og David Behrman. Men også som solist er hun enestående, hvad man kunne bevidne, da hun optrådte på ALICE i 2018. Okkyung Lee favner mangfoldige og kakofoniske lydbilleder, der viser hendes tekniske kunnen og nedbrydende tilgang til kompositionsmusik.

I 2020 udsendte hun albummet “Yeo-Neun”, der viser en mere afdæmpet og poetisk side af Lee. Her blandes moderne klassisk musik og improvisation med inspiration fra traditionel koreansk musik, minimalisme og enkle ballader. Det er et album, der viser Lee som en kunstnere, der er i konstant udvikling og som modigt kan spænde over musikkens blideste og vildeste yderpunkter. ALICE kan nu med glæde byde på koncert med Lee i Musikhuset Københavns smukke sal, og det bliver uden tvivl en stærk oplevelse.

Alto Aria
Som opvarmning til Okkyung Lee kan man opleve danske Alto Aria – et soloprojekt for Maria Leth Schütze. Med projektet undersøger hun relationer mellem akustisk og elektronisk lyd, idet hun fokuserer på transformation og transition som indgangsvinkel til sin musik. Med debutalbummet “Tides”, som blev udgivet gennem Rhizome, sætter Maria fokus på tidevand, at blive en krop af vand og altings forgængelighed. Dette efterår udgiver hun albummet “Shapes”.

Torsdag _16.09.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK