Onsdag _06.07.22140 DKK + gebyr

Nadah El Shazly (EG) // Copenhagen Jazz Festival 2022

Overjordisk arabisk vokal, jazzet improvisation og moderne elektronik

En af de førende stemmer fra Cairos sprudlende eksperimenterende musikscene vender tilbage til ALICE og Copenhagen Jazz Festival. Forvent en blanding af overjordisk arabisk vokal, jazzet improvisation og moderne elektronik, når Nadah El Shazly optræder med sin kvartet under åben himmel på Onkel Dannys Plads.

OBS: Koncerten foregår på udendørsscenen på Onkel Dannys Plads

Den egyptiske sangerinde og komponist Nadah El Shazly er en af hovedskikkelserne på den eksperimenterende Cairo-scene, der også tæller navne som Dwarfs of East Agouza og Maurice Louca. Fælles for projekterne er, at de forener rødder fra den traditionelle arabiske musik med moderne jazz, elektronik og eksperimenterende rock. Nadah El Shazly startede som ung på den egyptiske punkscene, inden hun begyndte at eksperimentere med elektronisk musik. Som solist brød hun i 2017 igennem med med det overdådige album ‘Ahwar’, skabt i samarbejde med Maurice Louca og Sam Shalabi. Albummet modtog fremragende anmeldelser og havnede bl.a. på en prominent 12. plads på The Wires liste over årets albums.

Pladens visionære blanding af moderne elektronik, jazzede passager og overjordisk arabisk vokal har fået folk til at omtale Nadah El Shazly som en mellemøstlig Björk eller Annette Peacock. Siden Nadah El Shazly spillede på ALICE under Copenhagen Jazz Festival i 2019 har vi glædet os til at få hende tilbage. Denne gang bliver det med kvartet med Sarah Page (harpe), Sam Shalabi (elektrisk guitar) og Jonah Fortune (kontrabas), på Onkel Dannys Plads under åben himmel.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2022, der finder sted fra 24. juni til 10. juli på 120 venues i hele hovedstaden. Se programmet på www.jazz.dk

Onsdag _06.07.22
Venue: Onkel Dannys Plads
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK + gebyr

Køb billet140 DKK