Udsolgt
Tirsdag _19.04.22160 DKK + gebyr

Mdou Moctar (NE) at Valby Kulturhus

Desert blues

Ekstatiske guitar-meditationer, ørkenrock og tuareg-blues går op i en højere enhed hos Mdou Moctar, som rammer Valby Kulturhus med det skamroste nye album “Afrique Victime”.

OBS! Koncerten er flyttet til Valby Kulturhus. Stående koncert.

Da den på én gang innovative og virtuose guitarist Eddie Van Halen i 2020 gik bort, efterlod  han ikke blot et afgørende aftryk på vestlig guitar-rock. Arven fra Van Halen har også bredt sig til Saharas ørken, hvor Mdou Moctar på inspireret vis har formået at fusionere den med lokale traditioner.

Det er efterhånden velkendt, at tuareg-folket, som Mdou Moctar tilhører, har fostret flere ikoniske guitarister og bands, som har bragt inspirationen fra vestlig rock og blues ind i tuareg-musikken. Men hvor det ellers hyppigt er navne som Jimi Hendrix og Mark Knopfler, der refereres til, var det altså Van Halens flamboyante og hårdtrockende stil, som for alvor satte ild i Mdou Moctars guitardrømme og inspirerede ham til at bygge sin egen guitar.

I 2008 udkom det første album, “Anar”, og siden er udkommet en lang række roste udgivelser. Senest det fremragende “Afrique Victime”, som netop er udkommet på Matador Records og som strøg direkte ind som Best New Music på Pitchfork. Albummet er da også en glødende manifestation af Mdou Moctars kvaliteter – en evne til at skabe elektriske guitar-meditationer, som balancerer mellem det ekstatiske og det poetiske, det hårdtrockende attack og det vuggende groove. Og som samtidig vidner om en musiker med et hjerte, der banker for social retfærdighed, og som skaber moderne protestmusik i bedste forstand.

Med et suverænt band i ryggen skaber han en visionær blanding af tuareg-traditioner, melankolsk blues og hæsblæsende guitarrock, som vi ser frem til at opleve live, når han gæster ALICE som del af en omfattende Europa-tour i 2022.

Tirsdag _19.04.22
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Udsolgt160 DKK
Udsolgt