Tirsdag 16.11.2021140 DKK

Mazaher Ensemble (EG)

Zar og ritual chanting

Mazaher Ensemble fra Cairo bærer ældgamle zar-ritualer ind i nutiden og byder på en sjælden og medrivende koncertoplevelse.

Koncerten foregår i Musikhuset København og er med unumm. siddepladser. Husk at medbringe gyldigt coronapas – læs mere her.

Mazaher Ensemble er en gruppe musikere og sangere med base i Cairo, som siden slutningen af 90’erne har holdt liv i ældgamle egyptiske zar-traditioner. Zar er en rituel musik, som bygger på sang, dans og polyrytmisk trommespil. Ritualet er vidt og bredt blevet fejlfortolket som en form for eksorcisme modsat det helende og trancedannende, som har været dets oprindelige formål. Mazaher Ensemble er blandt nogle af de eneste zar-udøvere tilbage i Egypten, som med stærk tilknytning til det blomstrende kulturhus Makan i Cairo arbejder for at dokumentere og videreføre de uddøende traditioner og originale sange.

Zar adskiller sig fra andre egyptiske musiktraditioner, især fordi kvinderne er i front, mens mændene holder sig i baggrunden. Den næsten 70-årige Mazaher-forsanger Om Sameh kommer ud af en zar-familie, og har sunget siden hun var barn. Gruppen består af i alt fire kvindelige og to mandlige sangere og musikere, som bakker lead-vokalen op med call-response-kor, dans og polyrytmisk trommespil på traditionel percussion. Sidst men ikke mindst udgør det sjældne seksstrengede instrument tamboura en vigtig del af zar-ritualet.

Mazaher Ensemble har gennem årene spillet i både Europa, Nordafrika og Mellemøsten, og overalt hvor de kommer drager de publikum med zar-musikkens helende og forsonende effekt. Mazaher Ensemble skulle have gæstet ALICE i efteråret 2020. Koncerten måtte desværre aflyses, men nu får København endelig muligheden for at fordybe sig i denne fantastiske musiktradition.

Tirsdag 16.11.2021
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×