Aflyst
Tirsdag 14.06.2022180 DKK

Matmos (US) + Max Eilbacher (US) at Valby Kulturhus

Skramlet tidsrejse fra 1960’ernes utopiske polske avantgarde til 2020'er-dystopier

De evige lydudforskere i Matmos rammer København til sommer med deres nyeste udgivelse: Et portræt af den polske polyhistor Bogusław Schaeffer, som tager os med på en skramlet tidsrejse fra 1960’ernes utopiske polske avantgarde til 2020’ernes dystopiske tilstande. Max Eilbacher spiller et support set.

Bemærk: Koncerten er desværre aflyst da et af medlemmerne har fået COVID.

Matmos
Ingen lydkilde synes fremmed for M.C. Schmidt og Drew Daniel, der ud over at samarbejde i duoen Matmos også privat danner par. Duoen, der helt fra starten har bygget deres musik op omkring sampling af hverdagslyde med lige dele bizar humor, klinisk grundforskning, avantgardistisk collage og queer blik på samfundet, kan fremstå som den elektroniske musiks nutty professors. Men de går altid til arbejdet med grundighed og underfundighed.. Og man må tage hatten af for en duo, der formår at skabe decideret dansabel musik ud af lyden af plastikoperationer, som de notorisk gjorde på hovedværket “A Chance to Cut is a Chance to Cure” (2001). Eller som tager på en hel tour slæbende på en tjekkisk vaskemaskine, og som formår at skabe en medrivende koncert ud af noget så umiddelbart usexet som et vaskeprogram. Eller da de opførte et helt værk komponeret af plastiklyde i 2019 på Copenhagen Contemporary præsenteret af ALICE.

Matmos’ kommende album “Regards / Ukłony dla Bogusław Schaeffer” er et portræt af den polske polyhistor Bogusław Schaeffer, som fra 1960’erne og flere årtier frem eksperimenterede i krydsfeltet mellem klassisk komposition, elektronisk musik og radikalt teater. Med adgang til hele Schaeffers bagkatalog på Adama Mickiewicza Instituttet i Warsawa, fik duoen lov til på ægte Matmotsk vis at klippe i Schaeffers værker og sætte dem sammen igen. I møder mellem fortid og nutid tager duoen vævsprøver af DNA fra den polske polyhistors kompositioner og muterer dem til helt nye organismer, der dunker med en både fremmed og nutidig vitalitet. Det er et sammensat portræt, hvor 1960’ernes utopiske polske avantgarde og 2020’ernes dystopi ser hinanden på historisk afstand gennem panoramisk modernistisk komposition, 70’er dub, industrial, og mørk ambient. 

Vi glæder os til at præsentere Matmos i Valby Kulturhus til juni, når de opfører “Regards / Ukłony dla Bogusław Schaeffer”.

Max Eilbacher
Den amerikanske Berlin-baserede multikunstner Max Eilbacher åbner for Matmos. Med sin baggrund i computermusik og filmkunst arbejder han ud fra konceptuelle og intuitive kompositionssystemer, og han har opført sine værker i diverse gallerier, klubber, museer og kældre rundt i Nordamerika, Europa og Japan. Vi glæder os til at høre hvad han finder på denne aften.

Bemærk: Koncerten foregår i Valby Kulturhus og er en del af ALICEs medlemsordning – læs mere her.

Tirsdag 14.06.2022
Venue: Valby Kulturhus
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr

Aflyst
Aflyst
×