Udsolgt
Fredag _15.03.24140 DKK + gebyr

Mary Lattimore US – UDSOLGT

Glitrende harpesymfonier og længselsfuld ambient

Som ingen anden afsøger Mary Lattimore harpens klangmuligheder gennem eftertænksomme, nostalgiske kompositioner. Her glitrer harpens toner smukt på et roligt hav af ambiente flader og blide droner, mens lytteren drages ind i Lattimores forunderlige drømmeunivers. Den amerikanske harpenist kan opleves på ALICE til marts med sit nyeste album “Goodbye, Hotel Arkada”, som blandt andet har medlemmer fra The Cure og Slowdive på listen over samarbejdspartnere. Koncerten er med siddepladser.

Gennem sit næsten tiårige virke har den Los Angeles-baserede harpenist og komponist Mary Lattimore, med sine eksperimenter på klassisk koncertharpe og effektpedaler, opbygget sig et ry som den alternative musikscenes mest kreative harpenist. Lattimore lyder som ingen anden, når hun nysgerrigt afsøger det næsten majestætiske instruments utallige klangmuligheder. Som sit særlige kendetegn lader hun erindringer, scener og splitsekundsindtryk fylde i sit musikalske univers, som har båret en helt særlig nostalgisk stemnig med sig ind i alle de forskellige projekter hun har været en del af.

Siden sin debut “The Withdrawing Room” i 2013 har Mary Lattimore udgivet en lang række albums, hvoraf flere er blevet fremhævet af NPR, The New Yorker og Pitchfork. Men ved siden af sit solovirke har Lattimore også skabt filmmusik og skrevet harpestykker til sange og kompositioner, hvor hun over årene blandt andet har optrådt og indspillet med prominente kunstnere som Meg Baird, Thurston Moore, Sharon Van Etten, Jarvis Cocker, Kurt Vile, Steve Gunn, Ed Askew og Fursaxa.

Med sit seneste album “Goodbye, Hotel Arkada” (2023) tager Mary Lattimore os endnu en gang med på en nostalgi-fremkaldende rejse. Albummets titel taler på den ene side til et faldefærdigt kroatisk hotel, som for Lattimore var fyldt med minder og stemninger, som stod overfor en moderne renovation. På den anden side taler titlen den universelle følelse af tab, forandringer og flygtighed, som vi alle deler; ting forandrer sig, og intet forbliver det samme. Samarbejdspartnerne på “Goodbye, Hotel Arkada” inkluderer blandt andet Lol Tolhurst (The Cure), Meg Baird, Rachel Goswell (Slowdive), Roy Montgomery, Samara Lubelski og Walt McClements. Over seks vidtstrakte stykker forenes rullende bølger af harpe, længselsfuld ambient, blide droner og luftige vokalpassager i nostalgi-fremkaldende kompositioner, og gør dette album til Latimores mest personlige til dato. Harpesolister er der ikke mange af på de alternative musikscener, så snyd ikke dig selv for en sjælden og sublim oplevelse når Mary Lattimore giver koncert på ALICE.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Fredag _15.03.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 140 DKK + gebyr
Udsolgt140 DKK
Udsolgt