Fredag 23.02.2018

Mames Babegenush & Live Strings + Findlay Brown – udsolgt

Klezmer og balkan

Mames Babegenush og Live Strings tager ALICE cph med på en musikalsk rejse, hvor autentisk østeuropæisk folkemusik møder nordiske lydbilleder. Som support kan man opleve den amerikanske sangskriver Findlay Browns poetiske folk-sange.

Koncerten er en del af Vinterjazz 2018.

 

Mames Babegenush er øst, der møder nord. Stærke skandinaviske rødder sammenflettet med den sprudlende dansemusik fra Østeuropa; fra stemingen af nordiske fyrretræer til farverige bryllupper i Rumænien, giver Mames Babegenushs musik en følelse af på én gang nordisk vintermelankoli og ekstatisk glæde. Gruppen har brugt mange år på at finpudse deres fortolkning af den traditionelle jødiske og østeuropæiske folkemusik, og de har altid insisteret på at give deres musik et personligt præg. Gennem tiden har de optrådt med navne som blandt andre Gogol Bordello, Yuri Yunakov og The William Blakes.

 

I foråret 2017 gav det seks mand store ensemble en uforglemmelig koncert på Global med deres friske lyd og modige musikalske udtryk. Denne gang er det ALICE, der har fornøjelsen af at præsentere bandet, der i oktober 2017 på selskabet “Galileo Records” udgav deres femte studiealbum, ”Mames Babegenush with Strings”. Her regerer en smuk, minimalistisk og akustisk renhed. Det er nemlig optaget for an et live-publikum, og der er hverken introduceret elektroniske elementer eller lavet efterredigeringer.

 

Live Strings
Som albumtitlen på Mames Babeganushs femte plade antyder, fik sekstetten selskab herpå i form af den skønne strygerkvartet, Live Strings, der både har indspillet med og akkompagneret et hav af prominente navne fra Kanye West over John Cale til Thomas Dybdahl – Official. Anført af Live Johansson vil Live Strings ligeledes være en del af line-uppet, når Mames Babegenush tager ALICE og publikum med ind i deres sfæriske og ekstatiske lydunivers.

 

Support: Findlay Brown

Amerikanske Findlay Brown, der nu er bosat i Danmark, varmer på aftenen op med sit poetiske univers. Findlay Brown er rundet af en klassisk sangskriver-tradition, hvor navne som Nick Drake og Harry Nilsson spøger i horisonten. Men hvor der også er plads til nik i retning af mere eksperimenterende og minimalistiske komponister som Terry Riley og Arthur Russell blandt inspirationerne. En yderst talentfuld musiker, der tager lytteren med ind i et personligt og intimt lyrisk univers, som det bl.a. kan opleves på hans seneste og foreløbigt fjerde album, ‘Not Everything Beautiful Is Good’.

 

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Fredag 23.02.2018
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK inkl. gebyr

×