Få billetter
Fredag _30.10.20180 DKK + gebyr

Lubomyr Melnyk (UA)

Minimalism og contemporary classical

Den ukrainske mesterpianist og faderen til “continuous piano music” vender tilbage til København med sit meditative spil. ALICE præsenterer ham i særlige omgivelser i Christians Kirkes smukke kirkerum, hvor musikkens rige brug af overtoner vil folde sig smukt ud.

Koncerten foregår i Christians Kirke på Christianshavn. Unumm. siddepladser.

Den ukrainske pianist er kendt for sin enestående teknik – “continuous piano music” – der forbinder det minimalistiske og meditative med ekstremt hurtigt spillede toner og overtoner, der flyder sammen i komplekse mønstre. Dette kræver en højt udviklet og forædlet spillestil, som er meget svær at efterligne for andre pianister, hvorfor Melnyk også er blevet kaldt verdens hurtigste nulevende koncertpianist, ligesom han hyppigt bliver kaldt for en vor tids Franz Liszt.

Er Melnyks musik ekstremt svær at spille, er den på ingen måde svær at lytte til. Melodierne er ofte gribende smukke, og de fint flimrende toner skaber en helt egen poetisk lydverden, som har betaget og inspireret mange. Melnyk har mange fans inden for moderne klassisk musik, men nyder også anerkendelse i elektroniske musikmiljøer for sin på én gang komplekse og ambiente musik, der på grund af sine myriader af toner og overtoner da til tider næsten også kan lyde som elektronisk musik til trods for at den er helt akustisk.

Musikalsk kan man finde referencer til store amerikanske minimalister som Terry Riley og Philip Glass, men kendere har også påpeget inspirationer fra Ravi Shankar i den hypnotiske musik. Musikken påkalder sig meditative og spirituelle dimensioner, men Melnyk er også kendt for at trække på inspiration fra romantisk filmmusik.

Senest har Lubomyr Melnyk udsendt albummet “Fallen Trees” på Erased Tapes. Et album, som Drowned in Sound gav følgende ord med på vejen:

“This, like the other excellent records he has given us since his belated emergence into the global limelight, is a work of quiet – but nonetheless defiant – beauty from a true great of contemporary classical music, who we must all continue to cherish for as long as we can. Essential.”

Lubomyr Melnyk har gæstet København i flere omgange, både på Jazzhouse og til Frost Festival. Da hans musik i udstrakt grad gør brug af overtoner, er han en pianist, som spiller sammen med rummet, der omgiver ham, og derfor er hver koncert også unik. Når ALICE til efteråret byder på koncert i Christians Kirkes imponerende kirkerum, er der altså også garant for en både meditativ og gåsehudsfremkaldende musikoplevelse.

Fredag _30.10.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK
Få billetter