Få billetter
Lørdag _02.03.24320 DKK + gebyr

Lubomyr Melnyk UA – FÅ BILLETTER

Den ukrainske mesterpianist og faderen til “continuous piano music” indtager Glyptotekets smukke Festsal

Den ukrainske mesterpianist og faderen til “continuous piano music” vender tilbage til København med sit meditative spil. Efter en bragende udsolgt og blændende smuk koncert i Christians Kirke i 2020, er vi begejstrede for at kunne præsentere Lubomyr Melnyk i helt særlige omgivelser i Glyptotekets smukke Festsal, hvor musikkens rige brug af overtoner vil folde sig smukt ud. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Glyptoteket og billetsalget starter fredag 8. december kl 10.

Den ukrainske pianist Lubomyr Melnyk er kendt for sin enestående teknik – “continuous piano music” – der forbinder det minimalistiske og meditative med ekstremt hurtigt spillede toner og overtoner, der flyder sammen i komplekse mønstre. Dette kræver en højt udviklet og forædlet spillestil, som er meget svær at efterligne for andre pianister, hvorfor Melnyk også er blevet kaldt verdens hurtigste nulevende koncertpianist, ligesom han hyppigt bliver kaldt for en vor tids Franz Liszt.

Selvom Lubomyr Melnyks musik er ekstremt svær at spille, er den på ingen måde svær at lytte til. Melodierne er ofte gribende smukke, og de fint flimrende toner skaber en helt egen poetisk lydverden, som har betaget og inspireret mange. Melnyk har mange fans inden for moderne klassisk musik, men nyder også anerkendelse i elektroniske musikmiljøer for sin på én gang komplekse og ambiente musik, der på grund af sine myriader af toner og overtoner da til tider næsten også kan lyde som elektronisk musik til trods for at den er helt akustisk.

Musikalsk kan man finde referencer til store amerikanske minimalister som Terry Riley og Philip Glass, men kendere har også påpeget inspirationer fra Ravi Shankar i den hypnotiske musik. Musikken påkalder sig meditative og spirituelle dimensioner, men Melnyk er også kendt for at trække på inspiration fra romantisk filmmusik. Siden 1980 har han udgivet over 20 albums på bl.a. Unseen Worlds, Erased Tapes og Sony Classical. Senest har han udgivet albummet “The Sacred Thousand” (Jersika Records, 2023), som er et smukt og imponerende værk dedikeret til de heroiske ukrainske soldater der holdt stand mod den enorme russiske hær i adskillige uger på Azov Steel Plant i Mariupol.

Lubomyr Melnyk har gæstet København af flere omgange, både på Jazzhouse, til Frost Festival og senest i Christians Kirke, præsenteret af ALICE. Da hans musik i udstrakt grad gør brug af overtoner, er han en pianist, som spiller sammen med rummet, der omgiver ham, og derfor er hver koncert også unik. Når ALICE til foråret præsenterer Lubomyr Melnyk i Glyptotekets smukke Festsal, er der altså også garant for en både meditativ og gåsehudsfremkaldende musikoplevelse.

OBS:
Billetpris for årskortholder på Glyptoteket er 260,-

Billetpris for Ung under 27 år/studerende 290,-

Koncertbilletten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan gå på opdagelse i museets samlinger og udstillinger.

I museets café Picnic kan du spise dejlig aftensmad eller nyde et glas. Husk at reservere bord her.

Lørdag _02.03.24
Venue: Glyptoteket
Dørene åbner kl: 13:00
Koncerten starter kl: 14:00
Pris: 320 DKK + gebyr
Køb billet320 DKK
Få billetter