Få billetter
Lørdag _06.11.21220 DKK + gebyr

Lina_Raül Refree (PT)

Fado

Melankolsk skønhed og innovativ produktion går hånd i hånd, når den portugisiske sangerinde Lina løfter fado’en ind i nye lydlandskaber med Raül Refree (Rosalía, Lee Ranaldo, Josh Rouse m.fl.).

Koncerten foregår i Musikhuset København og er med unumm. siddepladser.

“Move over, Rosalía – fado is the new flamenco”. Sådan lød en overskrift fra The Guardian i starten af 2020, hvor den bemærkelsesværdige duo Lina_Raül Refree netop havde udgivet deres fælles album på Glitterbeat.

Det er da også nærliggende at drage en parallel til den måde, hvorpå den catalanske stjerne Rosalía har skabt overskrifter ved at forny Spaniens traditionelle flamenco med moderne produktioner. Raül Refree har da også arbejdet som producer med netop Rosalía. Det arbejde imponerede den portugisiske fado-sangerinde Lina så meget, at hun rakte ud til ham og inviterede ham til at samarbejde med hende om et album. Lina_Raül Refree var født.

Lina er en kunstner, der aldrig har været bange for at afprøve nye ting. Som helt ung studerede hun opera, inden hun kastede sig over Portugals dybe musikalske arv: den gribende smukke og melankolske fado. Hurtigt blev hun et kendt som en af genrens spændende yngre fortolkere, ikke mindst som en intens fortolker af fado-dronningen Amália Rodrigues’ repertoire.

Det er også materiale associeret med Amália Rodrigues, som man primært finder på det roste album med Raül Refree. Indpakningen bryder dog med forventningen om, hvordan fado kan lyde. De smægtende guitarer er erstattet af minimalistisk klaver og analoge synths i et både nedbarberet og nuanceret semi-elektronisk univers, der smukt underbygger fadoens sørgmodige stemninger. Lina er en kunstner, der forstår, at en tradition må udvikles gennem nybrud. Man er dog aldrig i tvivl om hendes dedikation og passion for genren. Som hun selv siger:  “We’ve updated fado. But we only tried to make music that moves people.”

Når man lytter til Lina_Raül Refree er det da netop også hvad man bliver: Bevæget. Oplev selv, når denne mageløse duo gæster Musikhuset København med atmosfæriske nyfortolkninger af fadoens smerte og skønhed til november.

Lørdag _06.11.21
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 220 DKK + gebyr

Køb billet220 DKK
Få billetter