Tirsdag _10.07.18

Lars Møller & The Orchestra: Debussy Tribute

Jazz og classical

I anledning af 100 året for Claude Debussy’s død, skriver Lars Møller et nyt originalt værk for The Orchestra og solister. De hylder denne enestående komponists bidrag til både den klassiske vestlige musiktradition og jazzen. 

 

Foruden sine enestående harmoniske, melodiske og formmæssige bidrag til jazzens tonesprog, var Debussy med sit udsyn og evne til at inddrage globale påvirkninger en foregangsmand (m/k) for jazzens åbenhed for nye påvirkninger.

 

Komponisten, saxofonisten og dirigenten Lars Møller, har et omfattende internationalt virke på CV’et. Hans seneste orkesterudgivelse “Glow Of Benares” (Dacapo Reords) med Aarhus Jazz Orchestra, Randers Kammerorkester og Indiske solister, kombinerer den traditionelle indiske klassiske musiktradition jazzens og de vestlige orkesterformater. Ved denne Debussy-hyldest vil man bl.a. kunne høre kærlige reference til mesterværket  “Apres midi d’une faun”

 

Det 17 m/k store bigband The Orchestra har i mere end 25 år været toneangivende blandt større rytmiske ensembler i DK, og har det klare mål at udvikle musikken og mulighederne for orkesterformen, bla. ved at bringe bigbandet ind i konstellationer der ikke er prøvet tidligere. Orkestrets varemærke er en tæt og spændstig ensemblelyd – og nogle af de mest markante musikere på jazzscenen. Med 10 albums samt koncerter på klubber og festivaler i Brasilien, Sverige, Norge, Frankrig, Storbritannien, Schweiz, Portugal, Tyskland og Danmark, har The Orchestra formået at bringe vitalitet til bigbandformatet.

 

The Orchestra:

dir: Lars Møller

saxofon: Peter Fuglsang, Kasper Wagner, Hans Ulrik, Frederik Menzies, Jan Harbeck 

trombone: Steen Hansen, Anders Larson, Niels Gerhardt, Andre Jensen

trompet: Christer Gustafsson, Erik Eilertsen, Maj Berit Guassora, Hendrik Jørgensen

rytmegruppe: Jonas Johansen, dr / Matthias Petri, bas / Thor Madsen, guit / Søren Gemmer, pno

 

 

Tirsdag d. 10. juli

Dørene åbner: kl. 11:30

Koncerten starter: kl. 12:00

Pris: Gratis

Tirsdag _10.07.18
Dørene åbner kl: 11:30
Koncerten starter kl: 12:00
Pris: DKK + gebyr