Lørdag _23.02.19100 DKK + gebyr

Kogekunst + Himmelrum – udsolgt

Some kind of rock

 

Krautrock, børnehavehits, sex og måske lidt dans. En aften med to af Danmarks skæve, nye grupper, der giver deres bud på rock anno 2018. Koncerten er en del af Vinterjazz.

Kogekunst

Det kan gøres kort. Om Kogekunst skriver Kogekunst: “Vi er en duo, som spiller dronerock, børnehavehits, dansepop, støjpis, ballader og alt, der falder os ind. Simon spiller trommer, guitar og synger. En gang imellem danser eller nikker han lidt. Oskar spiller guitar, syntetisk klaver (det spiller også af sig selv), og synger. Oskar danser tit.”

Tidligere i år udkom den aalborgensiske duos debut, “Sexede”, som Noisey simpelthen kaldte for “det bedste, der nogensinde er sket for dansk musik.” Passive/Agressives anmelder forsøgte med en lidt mere tilbageholdende anbefaling: “Kogekunsts første fuldlængdeplade er et interessant og mangesidigt album, der rummer et væld af musikalske idéer, og det kan varmt anbefales at lytte det igennem, hvis man gerne vil forsøde tilværelsen med intuitivt medrivende og følsomme bekendelsessange.”

Om alle omstændigheder er “Sexede” en af de mest spændende danske udgivelser i lang tid og hvad der er vigtigere, så er Kogekunst det måske bedste danske live-band lige nu.

Himmelrum

Himmelrum er en københavnsk kvartet, der spiller drømmekraut. Musikken er drømmende, shoegazey og enormt gennemført, farverig krautrock, som formår at være tilgængelig for lytteren.

I 2017 udgav de deres debut om, hvilken Undertoner skrev: “Der er udgivelser, der giver sig selv. Man lytter ved, at det er i den ene eller den anden genre, den eller den variant. Og så er der udgivelser som Himmelrums selvbetitlede debutalbum, der hver gang, man mener at have fået taget på den, transformerer sig og tvinger en til at gentænke den label, man var ved at skrive færdig med den sorte tusch.“

Tidligere i år udkom opfølgeren, “Free Camping Romania”, der er skrevet – og delvist indspillet – undervejs på Østeuropas veje. “En vekslen mellem spontane møder med gadebilledet og strukturerede improvisationer under det østeuropæiske himmelrum.” – Passive/Agressive

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og er arrangeret i samarbejde med flere end 150 spillesteder og arrangører fra Skagen til Bornholm. Vinterjazz 2019 finder sted fra 1-24 februar.

Søndag d. 23. februar

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 100 dkk inkl. gebyr

Lørdag _23.02.19
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 100 DKK + gebyr

Få billetter100 DKK