Lørdag _15.02.20120 DKK + gebyr

Klimaforandringer + Fräzer

Kraut og global psych

I møder mellem vestafrikansk polyrytmik, arabiske klange, syrerock, kraut og autotune-eksperimenter, strømmer Klimaforandringers referencer ufortrødent på tværs af tid og sted. Efter en stærk koncert på årets ALICE Spectacle, glæder vi os til at få dem tilbage på Nørre Allé 7. Fräzer åbner aftenen. Koncerten er en del af Vinterjazz 2020.

 

Det København-baserede ensemble Klimaforandringer, som består af stærke musikere fra den danske musikscene, har siden 2014 har udforsket møder mellem musikalske traditioner fra bogstaveligt talt alle verdenshjørner. Eklektisk, og samtidig ekstremt fokuseret, strømmer gruppens referencer ufortrødent på tværs af tid og sted for at samles i et pumpende reservoir af musikalske idéer. Her høres elementer af alt fra kraut og syrerock til vestafrikansk polyrytmik og arabiske klange, over indiske droner, 70’er psykedelisk guitar og naivistiske auto-tune-eksperimenter. Alt sammen leveret i et storsvingende og intenst sammenspil, især når ensemblet med sine to trommeslagere og to guitarister optræder live.

Klimaforandringer består af Lars Bech Pilgaard, Taus Bregnhøj Olesen, Mathias Winther Kjeldsen, Rasmus Kjær, Rune Lohse og Anders Vestergaard, som tilsammen har baggrund i grupper som SVIN, Maskinvåd, Yngel, Under Byen, Bisse og Horse Orchestra. Debutpladen ”Ånder” (Mom Eat Dad Records) udkom i 2016 på en smuk tolvtommer-vinyl med håndtegnet coverdesign af kunstneren Karen Segall. Klimaforandringers andet album “SLÆGT”, som udkom i 2017 på samme pladeselskab, høstede flotte anmeldelser i bl.a. Gaffa og Jazznyt, og bragte bandet på tour i Danmark, Tyskland og Holland.

Klimaforandringer spillede en stærk koncert på ALICE Spectacle i foråret 2019, som bl.a. fik Undertoner til at kvittere med 5/6 U’er. Vi glæder os til februar, når sekstetten kommer tilbage til Nørre Allé 7 med nyt materiale.

Sagt om Klimaforandringer:

“Herligt repetitivt udknaldet” – Undertoner

“Somehow, the sacred and the profane, the serious and the silly, mix on an album that believes in art as a genuine opportunity for changing the perspective on the fixed positions in the world.” – All About Jazz

“De insisterende og pågående grooves der flere steder understøttes af firserglade electrotrommer vokser frem som en avantgardistisk version af Talking Heads.” – Jazznyt

Fräzer

Fräzer er et instrumentalt eksperimenterende orkester, der har fokus på den rytmiske og repetitive del af musikken. Fräzer kommer fra Aalborg, og består af fem medlemmer med vidt forskellige musikalske baggrunde. Med inspiration blandt andet fra den mørke jazz, krautrock og klassisk musik, kan man forvente en sammensmeltning af skæv rytmik, melankolske melodier og tryllebindende trompet. Fräzer er klar med deres debutudgivelse i vinteren 2020.

 

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

Lørdag _15.02.20
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK