Tirsdag _14.03.23160 DKK + gebyr

Kind of ALICE: Crush String Collective

Stryger–eksperimenter i øjeblikkets magi

Kind of ALICE er et rummeligt mødested for jazzen i alle dens afarter, og med alle dens omgivende genrer. Åbn ørerne for alt fra stemningsfuld nordisk jazz til vildt skrattende genrebrydninger. Oplev overlap mellem jazz, eksperimentalscenen og kammermusikken – på svingtur fra det akustiske til det forstærkede og tilbage igen. Kom ind i varmen bag den store pinkfarvede dør i Vanløse, hvor stemningen er lige så hyggelig som baren er åben. Kind of ALICE finder sted på udvalgte tirsdage og søndage. Tirsdag den 14. marts kan du opleve Crush String Collective.

Crush String Collective (DK)

Crush String Collective er et eksperimenterende strygerkollektiv, der gennem deres sammenlagte 150 års instrument-erfaring, non-hierarkiske struktur og homogene sammenspil tager lytteren med ind i en pludselig forelskelse i strygeinstrumenternes sarte og levende klang.

Medlemmerne i Crush har alle baggrund i den klassiske musik, hvor de har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Norges Musikkhøgskole, Det Jyske Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium i København. De har brudt med den klassiske musiks strenge rammer og leger med øjeblikkets magi. De udforsker strygerlydens mange aspekter. De skaber musik der strækker sig fra den storslåede klang af et strygeorkester til atmosfærer af små lyde af træ og strenge, som møder bue og hår.

Kollektivets syv medlemmer har i mange år været en aktiv del af Skandinaviens improvisationsscene, og har fundet sammen i ønsket om, at styrke strygermiljøet og inspirere publikum, musikere og komponister til, at lytte og føle på nye måder.

I 2022 udgav Crush String Collective deres debut album “Aeriform”, der har modtaget mangfoldigt rosende kritik og er blevet anmeldt blandt andet i The Wire Magazine:

“…they clearly approach the possibilities of performance with well-defined horizons in common, and shared awareness of chamber music traditions.. The strings conspire to evoke the fluctuations of the natural world, its permanence and its evanescence.” –
The Wire Magazine

Lineup ved denne koncert:
Maria Jagd, violin
Julija Morgan Kiibus, Violin
Oda Dyrnes, Cello
Ida Nørby, Cello

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Tirsdag _14.03.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb Billet160 DKK