Torsdag _25.05.23130 DKK + gebyr

Kim Myhr NO

Ekstatisk eksperimentalmusik i symfonisk skala

Bliv omsluttet af et varmt og organisk lydbillede, der rager helt op til loftsbjælkerne. Den norske komponist og eksperimentalguitarist Kim Myhr fremfører sit anmelderroste og episke værk “Sympathetic Magic” med et band bestående af syv musikere, herunder hele fire guitarister.

“Sympathetic Magic” er et righoldigt og bevægende overflødighedshorn, som vi glæder os til at præsentere i en ambitiøs livefremførelse. Med et band bestående af syv musikere og en omfattende instrumentpark med tolvstrengede elguitarer, trommemaskiner, vokal, synthesizere, orgel, trommer og percussion, samt lys, lyd og visuals, er det et vidtrækkende værk i stor skala, som Kim Myhr bringer ind i den sorte boks på ALICE på Stairway. Et lydhav af sirlig og forfinet instrumentering, som publikum kan svømme væk i.

Kim Myhr excellerer i organiske komposition af symfoniske proportioner imod al knaphedstænkning. Hans musik gør sig bemærket ved en altomsluttende varme og en omsorgsfuld detaljeringsgrad i kompositionerne, hvor hvert eneste instrument kommer til orde. Bølgebrydninger af fint sammenvævede guitarfigurer, primale taktslag og støvregn af pulserende orgel og hypnotiserende synths flyder naturligt som ebbe og flod gennem forskellige passager og sektioner. Melodiske ledetråde hives frem som elementer, som publikum kan holde fast i undervejs.

Som The Guardian skrev:
“Kim Myhris a master of slow-morphing rhythms and sun-dappled textures that seem to glow from the inside … It’s an album to bolster the spirits and ground the nerves: travelling music for big-sky vistas».

Som guitarist og komponist er Kim Myhr et fyrtårn på den norske såvel som internationale eksperimentalmusikscene med adskillige roste udgivelser bag sig på pladeselskabet Hubro. Han har turneret internationalt siden begyndelsen af 00’erne og har udgivet flere plader under eget navn. Det forrige album “You | Me” blev nomineret til Nordic Music Prize og rost internationalt. Som komponist har han skrevet musik til Australian Art Orchestra, Quatuor Bozzini, Kitchen Orchestra, Trondheim Jazz Orchestra, og så har han samarbejdet med navne som Jenny Hval, Lasse Marhaug med flere.

“Sympathetic Magic” er et begreb, som stammer fra antropologen James Frazers klassiske studie, “The Golden Bough”. Sympatisk magi er en art energi, der kan overføres gennem tid om rum. Ting, som først en gang har været i kontakt med hinanden, vil fortsætte med at påvirke hinanden på afstand, selv efter den fysiske kontakt er brudt.

Line-up:

Kim Myhr – guitar, synth, vokal
Anja Lauvdal – orgel, synth
Håvard Volden – guitar
David Stackenäs – guitar
Adrian Myhr – guitar, bas
Michaela Antalová – trommer
Hans Hulbækmo – trommer
Ingar Zach – percussion
Martin Myrvold – lys
Stig Gunnar Ringen – lyd

Torsdag _25.05.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK