Onsdag _11.10.23160 DKK + gebyr

Kasola Trio (Ayi Solomon, Lamine Cissokho & Katrine Suwalski)

Skønhed, spiritualitet og pulserende rytmer fra Vestafrika

Den kreative duo Katrine Suwalski & Ayi Solomon har i årevis udforsket grænselandet mellem jazzen og dens rødder i vestafrikansk musik. De har nu inviteret den fantastiske koraspiller Lamine Cisshoko fra Senegal, der er bosiddende i Sverige, til Danmark for at spille med dem.

Kasola Trio spiller originale kompositioner, og kombinerer inspiration fra jazz og traditionel musik fra Vestafrika og Skandinavien.
Lamine Cisshoko fortæller: ”Jeg er inspireret af mandinka-melodierne arvet fra mine griot-forfædre. Jeg fletter jazzmelodier sammen med orientalske melodier, nordisk folkemusik og improvisationer. Min kora er en blød og mystisk følgesvend, min stemme for harmoni og respekt.”

Det bliver en koncert med levende musik fuld af skønhed, spiritualitet og pulserende rytmer.

Om musikerne:

Katrine Suwalski er en vidtfavnende musiker og komponist. Hun har skabt sin egen særlige fusion af jazz og vestafrikanske rytmer. Hun kendes som leder af afro-jazz gruppen Another World, co-leder af BonNoir Trio og Rhythm & Wind. Som komponist er hun inspireret jazzens mestre som Ellington, Mingus og Abdullah Ibrahim. Hendes musik bliver nu opdaget og anerkendt i Ghana, hvor hun har turneret regelmæssigt siden 2015.

Lamine Cissokho er fra Casamance-regionen i det sydlige Senegal og kommer fra en familie af mandinka-griots, hvis traditioner dateres tilbage til det 14. århundrede. Koraen overføres fra far til søn, ligesom melodierne og teknikken. Lamine har boet i Sverige siden 2001 og har optrådt på koncerter og festivaler i over femten lande blandt andet sammen med Youssou N’Dour.

Ayi Solomon, virtuos percussionist, bor i Danmark. Ayi Solomon voksede op i Accra, men forlod Ghana i begyndelsen af 80’erne med reggaebandet Classic Vibes. Siden da har han skabt en stor karriere på den internationale jazz- og verdensmusikscene. Han spiller med med Kojo Antwi (GH) i Ghana og har spillet med musikere som: Randy Brecker, Jerry Bergonzi, Adam Nussbaum. Især kendt i DK for sit samarbejde med New Jungle Orchestra og Palle Mikkelborg. Han er co-producer på 6 albums med Katrine Suwalski.

Onsdag _11.10.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr
Køb billet160 DKK