Søndag _23.04.23220 DKK + gebyr

Justin Adams & Mauro Durante UK/IT – matinékoncert

To kapaciteter sammensmelter hypnotisk italiensk folkemusik med rockens rå dna

Justin Adams og Mauro Durante er kapaciteter på hvert deres område og trækker tråde til både tranceskabende italiensk folkemusik og rockens rå dna. Sammen frembringer de en vidunderlig musik fyldt med nerve og ekstatisk styrke, der sammenkæder så forskellige musiktraditioner som taranta og Mississippis rå Delta-blues med folkemusik fra Middelhavsregionen og nordafrikanske Sahara-grooves.

Byd en ny, stærk duo velkommen: Justin Adams og Mauro Durante er kapaciteter på hver deres område og trækker tråde til både tranceskabende folkemusik og rockens rå dna. Justin Adams har et langt virke bag sig som guitarist for JUJU, Robert Plant, Cara Dillon og mange andre. Som producer har han arbejdet med navne som Tinariwen og LO’JO, ligesom han har produceret det nyeste album af det legendariske italienske folkemusik- og danseensemble Canzionere Greconico Salentino, der lagde Roskilde Festival ned i sommer.

Mauro Durante har som violinist og percussionist turneret verden tynd i mange år sammen med Ludovico Einaudi. Han er førende på verdensplan i den syditalienske folkemusiktradition pizzica salentina, en ekstatisk dansemusiktradition fra Puglia, Italiens hæl. Han er leder af det syv personer høje ensemble Canzoniere Grecanico Salentino, som har spillet på store festivaler over hele verden.

Justin Adams er guitarist, producer og komponist. Han har været en væsentlig samarbejdspartner med Robert Plant i bandet The Sensational Shapeshifters, hvor han har været med-sangskriver på fire albumudgivelser og turneret over hele verden. Hans produktion på opsigtsvækkende plader af Tinariwen og Rachid Taha udviser en særlig fornemmelse for nordafrikanske groove, ligesom hans prisvindende projekt med den gambianske mester Juldeh Camara under navnet JUJU sammensmeltede den lyriske griot-tradition med rå og uforfalsket blues. Hans seneste soloalbum “Ribbons” er en atmosfærisk guitarbedrift og blev nævnt som en af de 50 bedste udgivelser i det sidste tiår i Songlines Magazine.

Deres veje krydsedes, da de begge optrådte til en taranta-koncert arrangeret af Ludovico Einaudi i Puglia. Her opdagede de en fælles interesse for tranceskabende taranta-rytmer, som både rummer og overskrider bluesmusikkens melankoli. Glæd dig til at opleve en rå og uforfalsket lyd, som både bevæger og fængsler.

Søndag _23.04.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 220 DKK + gebyr

Køb billet220 DKK