Tirsdag _27.02.18

Josephine Foster (US) + Ka Baird (US)

Psychedelic folk

Josephine Foster puster nyt liv i en gammel verden, og Ka Baird udforsker urmusikken. ALICE præsenterer to af New Folk-scenens stærkeste forkvinder

 

Josephine Foster

Folk-chanteusen, Josephine Foster, er en af de mest originale stemmer på den alternative folk-scene. Siden 2000 har hun udsendt en perlerække af anmelderroste udgivelser, der bevæger sig fra psykedelisk folk og gamle amerikanske ballader til jazz, Tin Pan Alley og endda et album med tyske lieder, den fremragende ‘A Wolf In Sheep’s Clothing’.

 

Foster er opvokset i Colorado men bosat i Spanien, og hun trækker helt naturligt på både amerikanske og europæiske traditioner og stemninger. Fra den dybeste blues til den glødende flamenco, har hun en uforlignelig evne til at skabe musik, der på én gang virker moderne, og som samtidig har dybe rødder i både folk, klassiske musikalske og endda litterære traditioner.

 

På sit seneste, kritikerroste album fra 2016, ‘No More Lamps In The Morning’, har hun fx sat smukke melodier til Rudyard Kipling og James Joyce. Fosters egen poesi og historiefortællinger flyder ligeledes ubesværet, båret af hendes skønne guitarspil.

 

‘She effortlessly dissolves barriers between herself and her fellow musicians, between music and listener, between language and expression’ – The Wire

 

Ka Baird

Den New York-baserede multiinstrumentalist og sanger, Ka Baird, er medlem og én af stifterne af det mangeårige avant-psych-projekt, Spires That In The Sunset Rise. Guitarekvilibristen Jack Rose beskrev dem som en ‘kvindelig udgave af Sun City Girls’, og siden 2001 har de da også bibragt New Folk-bevægelsen helt nye farver til paletten med deres favnende inkorporering af fx avant-garden og verdensmusikken.

 

Siden hun bosatte sig i New York i 2014, har Ka Baird herudover været aktiv både i en række samarbejder men i allerhøjeste grad også i sine spændende soloprojekter, som hun gæster ALICE med.

 

Eksempelvis har hun eksperimenteret med elektroakustiske interventioner, vidtrækkende vokaltekniker, fysisk bevægelse, en højst usædvanlig manipulation af fløjte og klaverimprovisationer, hvilket i sidstenævnte tilfælde resulterede i en udgivelse på Brooklyn-selskabet Perfect Wave, ‘See Sun Think Shadow’, i 2015.

 

Ka Baird er nu atter soloalbum-aktuel med ‘Sapropelic Pycnic’, der udkom i september i år på Drag City. Her har hun vendt sig mod en udforskning af urmusikken. Den primære lydkilde herpå, netop fløjten, manipulerer hun elektronisk, så der opstår hjemsøgende rytmiske forløb og støjteksturer.

 

ALICE glæder sig til at præsentere en uforlignelig dobbelt-koncertaften med to af New Folk-bevægelsens helt store navne.

 

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 130 kr inkl. gebyr

Tirsdag _27.02.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet